Wat gaan jullie doen in de meivakantie? 14x tips!

19 april 2023
Wat gaan jullie doen in de meivakantie? Wij hebben wel wat ideetjes voor je! Er is weer ontzettend veel leuks te beleven met het hele gezin. Hieronder vind je een heleboel toffe uitjes en activiteiten en om samen mooie herinneringen te maken!
Meivakantie Drenthe

Zie een echte mammoet lopen

Loop in de meivakantie door 150.000 jaar geschiedenis en sta oog in oog met een écht oermens! Of leer boogschieten. Deze meivakantie staat weer vol met toffe activiteiten bij het Hunebedcentum.

Toffe familie- en kindervoorstellingen bij theater de Tamboer

Ook in deze vakantie spelen weer veel leuke theatervoorstellingen bij de theater de Tamboer. Voor het gemak hebben wij even een lijste gemaakt voor jullie. Met Pim & Pom (2+)  is een leuke voorstelling voor de allerkleinsten. Na afloop is er een meet & greet met Pim & Pom! Voor het avontuur pak je, je tent en tandenborstel maar in, want je gaat met Mees Kees mee op kamp! En Bing is jarig! vrolijke voorstelling vol nieuwe liedjes.


TIP! he 7 Fingers in De Tamboer!

Het Canadese creatieve collectief The 7 Fingers mengt acrobatiek, theater, dans, multimedia, muziek en storytelling tot een imposant, verbluffend geheel. De grenzen van live performance worden telkens weer verder opgerekt. Met hun bovenmenselijke talent vertellen de acrobaten menselijke verhalen. Laat je overdonderen door the 7 Fingers op 11 en 12 mei.

Miramar Zeemuseum

Kom in de meivakantie naar (dit pareltje) het Miramar Zeemuseum en doe mee met een van hun toffe workshops! Ontdek ze hier allemaal.


Kom in de meivakantie naar DNK Assen 

De hoogste tijd om er samen op uit te gaan. Kom lekker naar de bioscoop of het theater! Van Peppa Pig tot Was. Of wat dachten jullie ervan om DNK-NXT te ontdekken? Jullie kunnen natuurlijk ook kiezen uit een van de vele mooie boeken en plaatsnemen op het Ontmoetingsplein.

Nationale Molendag

Kom op 11 en 12 mei naar de Nationale Molendag en ontmoet de Molenaar bij jou in de buurt! (De Zeldenrust in Emmen bijvoorbeeld).De meeste molens zijn gratis te bezoeken. Wil je graag een molen bezoeken én een molenaar ontmoeten? Dan is Nationale Molendag een superleuk dagje uit met de hele familie!

Veel molenaars organiseren extra activiteiten op en rond de molen: pannenkoeken bakken met molenmeel, fietstochten, molenmarkten, exposities, rondleidingen en leuke activiteiten voor kinderen.

Alle lente blogs op een rij!

In onze blogs delen wij onze favoriete uitjes en adressen in Drenthe, handige lijstjes, ervaringen van onze Kidsproof-reporters en leuke creatieve tips voor in de meivakantie! Veel plezier met ontdekken!
Check it out! 

Dikke hit voor in de vakantie!

Favoriet van onze kids! Je kunt heel makkelijk zelf stoepkrijtverf maken! Super leuk om met een kwast op de stoep een kunstwerk te ontwerpen! Wij hebben dit makkelijke recept voor je getest èn met succes!
Zelf maken Kikkerdril vangen? Hoe?

Heb jij al kikkerdril gespot? En wat doe je ermee? Hoe verzorg je deze 'kikkerdrillies'? Vorig jaar waren wij er 'druk' mee en ideaal voor als je nog een spreekbeurt moet houden! Lees hier onze ervaring van vorig jaar en ontdek leuke weetjes!
Lees onze tips! 


Nieuw op de site! Zonneveld Alpaca's

Een alpaca wandeling door de Drentse bossen? Of toch liever voeren en aaien. Het kan bij Alpaca boerderij Zonneveld. De alpaca's zijn super schattig, zacht en vriendelijk. Hierdoor is het erg leuk om aan een alpaca activiteit mee te doen.


Alle uitjes op een rij!

Wij kunnen natuurlijk niet ALLE eropuit tips en activiteiten in deze vakantie nieuwsbrief kwijt, dus daarom delen wij graag onze gehele uitagenda met jullie. Volop vrolijke meivakantie uitjes voor het hele gezin!
Kidsproof Uitagenda 

Hele fijne meivakantie!
Denise & Co. Naar de website