Dé Sinterklaas intochten 2021 van Drenthe

25 oktober 2021
De leukste sinterklaasintochten van 2021 in Drenthe! Zaterdag 13 november is het eindelijk weer zover!
De leukste Sinterklaas intochten van Drenthe

Binnenkort volgt hier alle info over de intochten van Sinterklaas in Drenthe op Zaterdag 13 november.


Intocht Hoogeveen

Sinterklaas is weer in het land en komt op 16 november aan in Hoogeveen. Om 14.00 uur wordt de Sint door de burgemeester ontvangen bij het Raadhuis.
Klik op de link voor de volledige route.


Intocht Assen

Dit jaar gaat de intocht in Assen door. Sinterklaas ontvangt kinderen in de Gouverneurstuin en in Marsdijk. Het Sinterklaasfeest in Assen wordt dit jaar in de Gouverneurstuin gevierd. Dat gebeurt op zaterdag 13 november.


Intocht Meppel

De boot van Sinterklaas en zijn gevolg vaart van de Meppeler Sluis, via de Sluisgracht naar de Heerengracht. Bij de Prinsengracht komen sint en de pieten aan wal, waar burgemeester Richard Korteland een korte toespraak houdt. Sinterklaas stapt dan op zijn paard en doet een rijtoer door de stad, die eindigt op het Kerkplein. Sinterklaas geeft dit jaar geen handjes, hij zwaait alleen. En vanwege de hygiëne, delen de pieten alleen verpakte pepernoten uit. Geen groot feest op het plein, maar wel extra feestelijkheden, zoals muziek, tijdens de rijtoer door de stad.

Sinterklaas in Drenthe

Intocht Emmen

Het is weer zo ver, de beste man komt 16 november aan in het mooie Emmen! Zijn jullie er ook bij? De intocht start om 12.00 uur!  Bekijk hier alle info en tijden over De Sinterklaas intocht van Emmen.


Intocht Zuidwolde

Sinterklaas komt zaterdag 16 november met zijn Zwarte Pieten in Zuidwolde aan. Vertrek van de intocht is om 13.00 uur onder begeleiding van Muziekvereniging Woudklank bij Café De Falieberg. Bekijk allen info en tijden van De Sinterklaas intocht van Zuidwolde

Intocht Emmer-Compascuum

Intocht Sinterklaas 2019, georganiseerd door SPEC. Kom jij ook? Het Sinterklaasfeest start om 13:30 uur in het Centrum van Emmer-Compascuum waar de Sint een warm onthaal zal krijgen. Ontdek hier alle info van De Sinterklaas intocht van Emmer- Compascuum.

Intochten van Sinterklaas Drenthe

Intocht Vries

In een mooi scheepje vanaf 14.30 uur legt hij aan aan de kade in de Noord-Willemsvaart, ter hoogte van de Vriezerbrug. Daar wordt hij opgewacht door veel kinderen en hun ouders en/of grootouders en niet te vergeten Harmonie Vries. Bekijk hier alle info over De Sinterklaas intocht in Vries

Intocht Beilen

Plaats van aankomst in Beilen is… De Haven! Hij wordt verwacht om 14.00 uur en na een feestelijk en muzikaal ontvangst voglt een rondrit door het dorp. Ontdek hier alle info over De Sinterklaas intocht in Beilen.


Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk dan voor een compleet overzicht met alle Sinterklaasactiviteiten in de Uitagenda!


Allemaal heel veel plezier samen met de kids! en hebben er eentje gemist? Laat het ons weten via Drenthe@kidsproof.nl

Groeten, Sint, Piet & Denise
Naar de website