Lammetjesdagen in Drenthe! Laat de lente beginnen!

19 april 2023
Het zonnetje komt steeds vaker te voorschijn. Goed nieuws want in het voorjaar worden de lammetjes geboren. Om dat te vieren zijn er overal in Drenthe Lammetjesdagen! Bewonder de super schattige lammetjes met het hele gezin. Een tof uitje in de lente.
Lammetjesdagen 2023 Drenthe

Lammetjesdag Ruinen

Op zondag 2 april 2023 zal er weer een lammetjesdag plaatsvinden bij de schaapskooi in Ruinen. Jullie zijn van harte welkom vanaf 11:00 tot 15:00 uur bij hun schaapskooi.


Kuikentjesdagen Flierefluiter

Het Grote Paasevent Op De Flierefluiter. Er worden in het Paasweekend (7 tot 10 april) maar liefst 100 kuikentjes geboren op de Flierefluiter, komen jullie ze bekijken? Net als de andere jonge dieren die geboren worden? Ontdek alle activiteiten hier.


Kroamschudden bij de Holtinger Schaapskudde

Het Kraomschudden bij de Holtinger Schaapskudde staat steeds weer garant voor veel kinderplezier. Op tweede paasdag (10 april) kunnen de kinderen zich bij de schaapskooi laten schminken en glittertatoo’s laten zetten. Net als alle jaren kunnen ze zich ook vermaken met het voeren van de schapen. Kleine zakjes bixs zijn bij de kooi te krijgen.


Lammetjesdagen bij de Flierefluiter

In de meivakantie (van 1 tot 5 mei) organiseert de Flierefluiter weer lammetjesdagen. Op deze dagen zijn er namelijk allerlei leuke dingen te doen op De Flierefluiter zoals;

  • op 1 mei Schapenscheerdersdag
  • 2 t/m 4 mei demonstraties schapendrijven
  • Schminken
  • Superveel lammetjes 
  • Een rondje met de Fuifkar (op gezette tijden) 

Lammetjesdagen drenthe

Lammetjesdag Orvelte

Lammetjesdag in Orvelte vindt dit jaar plaats op 29 mei op het plein van de schaapskooi. In de kooi en het weitje bij de kooi staan de moeders met hun lammetjes. Deze moederdag staat in het teken van uiteraard moeders en ooien en hun kinderen en lammetjes. We vieren deze dag met beschuit-met-muisjes, pannenkoeken en frisdrankjes. Kinderen kunnen deelnemen aan diverse mini-(wol)workshops.


Lammetjedag en Fair

Kom op zondag 20 mei naar de gezellige boerendag bij ons op de boerderij in Langelo! Op deze dag kun je lammetjes kijken maar...  daarnaast natuurlijk allerlei leuke activiteiten voor de kinderen, zoals schminken, de skelterbaan, springkussen Betsie de koe, biggen en kalfjes kijken. Naast allerlei activiteiten komen er verschillende standhouders op het terrein voor de voorjaarsfair. Kom je ook?


Lammetjesdag Exloo

Kom op zondag 21 mei op kraamvisite bij de schaapskooi in Exloo. De lammetjes en hun moeders zijn van 10 tot 16 uur te bewonderen en er staat uiteraard beschuit met muisjes klaar! Naar de website