13X Spetterende openluchtbaden op een rij in Drenthe!

7 september 2023
Met een heerlijke lange zomer voor deur, hebben wij de openluchtbaden in onze provonicie Drenthe voor je op een rijtje gezet! Check ze snel hieronder. Ken jij ze al? Allemaal? Veel spetter plezier!
Heuveltjesbosbad
Openluchtbad Zwanemeer
Zwembad Zwanemeer is een prachtig gelegen openlucht zwembad in de bossen van Gieten. Of je nu een sportief baantje wilt trekken in het grote wedstrijdbad of met het hele gezin al spelend wilt zwemmen in het recreatiebad; in zwembad Zwanemeer is het allemaal mogelijk!

Openluchtbad De Waterlelie
Het is heerlijk vertoeven in openluchtbad de Waterlelie in Zuidwolde! Zwemmen, glijden en spelen! Het is een mooi gerenoveerd zwembad en leuk voor een middagje zwemmen met het gezin! Diverse baden, ook voor peuters. Met lig- en speelweide, horecapunt en een toffe glijbaan.

Openluctbad De Leemdobben
Het openluchtzwembad "De Leemdobben" is prachtig gelegen tussen de sportvelden en de ijsbaan van Vries. Het bad is omsloten door een schitterende zonneweide met bebossing. Bassins genoeg, luchtkussen, horeacapunt, glijbaan en nog veel meer om een hele dag met het gezin te vermaken!

Bosbad Noord-Sleen

Het Bosbad in Noord-Sleen ligt tussen de bossen. Op het beschutte terrein is het al snel lekker warm en voor de kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen volop spelen in het zwembad met grote glijbaan, er is een speeltuin voor grote en kleine kinderen, een airtrampoline en een apart badje voor de allerkleinsten.

Openluchtbad Veenhuizen
Zwembad Veenhuizen is een kleinschalig, gastvrij en kindvriendelijk openluchtbad. Hun zwembad is overzichtelijk voor ouders met kinderen, zij vinden gastvrijheid en vriendelijkheid heel belangrijk.

Bosbad Paasbergen
Liggend in het Dwingelderveld, opebluchtzwembad Boasbad de Paasbergen. Het openlucht heeft glijbanen,een peutergedeelte, duikplanken, snackbar, beachvelden en een mega ligweide. Nu ook met een heel belevingspark!

bosbaden

Openluchtzwembad de Leewal
Het openluchtbad De Leewal in Exloo beschikt over een kleuterbad, een polo(wedstrijd)bad, waarin natuurlijk ook op een ontspannende manier baantjes kunnen worden gezwommen en een recreatief bad met een bruisbank, een wildwaterkreek en twee spectaculaire glijbanen (een zogenaamde high wall en multislide). Verder is er een grote speel- en ligweide met diverse speelattributen, beachvolleybalveld en tafeltennistafels. Ook een restaurette met groot buitenterras ontbreekt niet.

Zwembad Ruinen
Een groot peuterbad, een familieglijbaan en voldoende schaduwrijke plekken maakt het zwembad uitermate geschikt voor gezinnen! Zwemmen, glijden, springen & ontspannen in een landelijke en bosrijke omgeving met daarbij een heerlijke speelweide en leuke speeltoestellen.

Heuveltjesbosbad Balkbrug
Het Heuveltjesbosbad is mooi gelegen in het Reestdal. Door de gunstige ligging tussen de bomen, is het bij een beetje zon al goed vertoeven op het zwembad. Het Heuveltjesbosbad is in 2013 en 2015 uitgeroepen tot het “Mooiste openluchtbad van Nederland”. Het heeft verwarmde zwembaden, grote speeltuin, een horecapunt, is rolstoeltoegangkelijk en ligt in een prachtige omgeving. Een echte topper dus om heerlijk met de kids te zwemmen!

leewal en heuveltjesbosbad

Bosbad Vledder
Het bad ligt geheel beschut in een bosrijke omgeving. Bosbad Vledder bestaat uit twee bassins, een peuterbad en een familiebad. Het peuterbad beschikt over een spuiteendje en een zandstrand met verschillende speel-faciliteiten. Bij het grote bassin staat een 10 meter lange familieglijbaan.

Openluchtbad Zwinderen
Er is een grote zonneweide met diverse speeltoestellen, pannaveldje en springkussen. Tijdens de zomer zijn er diverse activiteiten. Een heerlijke plek om te zwemmen met het hele gezin!

Openluchtzwembad Emmer Compascuum
Het openluchtbad biedt een peuterbad met spuitclown, een familiebad met spuitdouche, watergordijn en bubbelbank, een diep bad 25 meter lang, met 1 meter en 3 meter duikplank en een 30 m lange glijbaan die uitkomt in een apart glijbaan bad.
Een grote zonneweide, met daarbij beachvolleybalvelden en een voetbalveld. Een kiosk met gezellig terras en kinderspeeltoestellen, voldoende kleedruimte, toiletten en verwarmde douches.

Zwemkasteel Nienoord
Een vreemde eend in dit lijstje, maat te leuk om niet te benoemen! Zwemkasteel Nienoord is een subtropisch zwembad met verschillende baden: een peuterbad, whirlpool en een binnenglijbaan. Natuurlijk hebben ze ook een geweldig tof openluchtbad met allerlei speeltoestellen! 

Meer zin in een strand? Check hier onze strandjes in de Drenthe! Naar de website