18x Zomervakantie tips in Drenthe, wat gaan jullie doen?

17 juli 2023
Alsjeblieft 18x zonnige zomertips! Het is zover...de schoolbel gaat, de deuren zwaaien open en de kinderen komen huppelend naar buiten. Zes weken vakantie, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop ze zich vervelen. Denk dan nog even terug aan deze nieuwsbrief met tips.
Zomervakantie in Drenthe!

Kidszomervermaak Assen

De binnenstad Assen staat de hele zomer van 2023 in het teken van Kids Zomervermaak voor jong en oud! Kids Zomervermaak is van 8 juli t/m 2 september op elke woensdag en zaterdag. Elke dag heeft een eigen thema met unieke buitenactiviteiten voor jong en oud. De festivaltijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen is dan welkom op de vijf pleinen om mee te doen aan de gratis activiteiten.

De Walvis tentoonstelling Miramar Zeemuseum

Zomertip! Sta oog in oog met de walvis in hun nieuwe expositie. Deze zomer kun je alles leren over de walvis, van hoe het ooit begon met de oerwalvis tot aan de (Nederlandse) walvisvaart in Antarctica. Bekijk het 7,5 meter lange skelet van een dwergvinvis, ervaar zelf hoe zwaar een walviswervel is en ontdek leuke feitjes over deze giganten van de oceaan. En in de tuin van Miramar Zeemuseum kan je een mooie en informatieve Walvisroute volgen. Via een schelpenpaadje loop je langs een twaalftal borden met vragen en leuke weetjes over de walvis.

Zomer bij het Dinopark

Is jouw kind gek op dino's? Kom dan naar het prachtige Dinopark in Wedde. Graaf een dinoskelet op, speel interactieve spelletjes, jaag met pijl en boog op dino's, neem een duik in het meer, bezoek Circus Saurus en nog veel meer. Check alle activiteiten.


Hunebedden en Oerweekend

De zomer staat bol van de leuke activiteiten bij het Hunebedcentrum. Tijdens de zomervakantie is er elke dag een Oertijdprogramma in ons Oertijdpark. Oermensen laten graag zien hoe men in de prehistorie jaagde, leefde en werkte. Als klap op de vuurpijl is het, in het weekend van 15 & 16 juli, Oerweekend.

De Drentse Koe

Urenlang spelen met het boerengevoel in de zomervakantie! Glijden, klimmen, bouwen....maar ook is er een unieke speelmanege, Glow in the Dark Panna voetbal & Oudhollandse spelen, een klimavontuur boven de koeienstal, verkoelende waterspeelplaats, een interactief maisdoolhof, speelboerderij en een Dierenweide. Kortom boerengevoel ten top voor de kids bij de Drentse Koe.


De kleurige wereld van Floris Hovers | Drents museum

Kom naar het Drents Museum en ontdek de kleurige wereld van Floris Hovers. Tijdens de tentoonstelling kan je meebouwen aan een grote kleurrijke fantasiestad van verschillende materialen.

zomervakantie 2020 drenthe


Zomervakantie activiteiten in de gevangenis

Het Gevangenismuseum laat je vrij! Voor het hele gezin is er van alles te doen en te beleven in de zomer! Van een nieuwe smartphone speurtocht voor kinderen in het Gevangenismuseum tot overnachten op de Bajescamping. 


Zomer in DNK

In de zomervakantie (22 juli t/m 3 september) kun je weer van alles beleven in De Nieuwe Kolk in Assen! Ga naar de bioscoop en bekijk de gloednieuwe ‘Elemental’, ‘De Oneindige Slijmfilm’ of een van de andere toffe films! Of bezoek hun buitenactiviteiten.


Ontdek, beleef Drenthe

Met kinderen is erin Drenthe van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Wij verzamelden toffe tips om tijdens je zomervakantie in Drenthe te doen met de kids! Benieuwd? Check deze blog dan snel!
Eropuit in Drenthe 

13x Zomers Zwemmen

Afkoeling zoeken in de leukste openluchtzwembaden in en rondom Drenthe. Wij hebben de leukste 13 op een rijtje gezet voor jullie!
13x buiten zwemmen 

SuperZomerFestival bij de Flierefluiter

Met het indoorspeelparadijs, de buitenspeeltuin met zwembad en de kinderboerderij is De Flierefluiter sowieso al een bezoekje waard. Maar tijdens het SuperZomerFestival hebben ze nog veel meer te bieden!

eropuit in drenthe


Schaduw in de natuur

Schaduw zoeken onder de bomen, spelen met de watertoestellen, luisteren naar fluitende vogeltjes, afkoelen met je voeten in de modder... Het kan allemaal in de natuur. Ontdek onze favoriete 10x natuurplekjes!
Leuke dag uit 

Vliegerfestival Emmen

Vier het 35e vliegerfestival in Emmen mee! Een kleurrijk en mooi schouwspel op 25,26 en 27 augustus. Er is zoveel te beleven voor jong en oud! Ontdek snel en kom kijken naar deze geweldige kleurrijke vliegers!
Kleurrijk spektakel 

Funzone Hoogeveen

Betreed de wijde wereld van FunZone. Hier zijn jij en je vriendjes aanbeland in het grootste indoor speelparadijs van Hoogeveen. Dat betekent heel veel avontuur! Ontdek de leukste spellen en attracties in alle hoeken en gaten! 

natuur in drenthe


25x dagje weg NL

Yess! Het is zomervakantie. Een stralende zon én de kinderen lekker thuis... Dat vraagt om een gezellig dagje weg in eigen land. Wij hebben onze 25 favorieten uit héél Nederland verzameld. 

Zomerse DIY

Joehoe! Het is zomer! Tijd voor bikini’s, strand, lekker met water spelen en bbqen. Ik kan altijd enorm genieten van de vrolijke kleuren, de lange avonden en de zomerse gerechten. Ontdek hier onze 8x zomerse DIY!
Genieten maar 

Spelletjes voor onderweg

Heerlijk met het gezin op vakantie! Maar voordat we de bestemming hebben bereikt, moeten er wel wat km gereisd worden. Wij hebben 10x leuke spelletjes voor onderweg op een rijtje gezet!
Ik zie, ik zie... 

Fijne zomervakantie! Voor nog meer leuke uitjes, kijk in onze eropuit! Naar de website