Tulpen in een vaasTerug naar het overzicht

Word jij ook zo vrolijk van tulpen? Maak een vaas vol!
Wat heb je nodig?
Slappe vouwbladen. Afmeting en kleur maken niet uit. Groen papier voor de stelen met de blaadjes. Een vel papier om de vaas met bloemen op te plakken. Schaar en lijm.

Hoe ga je te werk?
Vouw voor de tulp 16 vierkantjes. Leg het vouwblad recht voor je op tafel en leg de onderste 2 punten op de bovenste 2. Maak een scherpe vouw. Vouw het vel open, draai het zodat de vouw staat en vouw nogmaals de onderste op de bovenste punten. Als je het blaadje weer openvouwt, heb je een recht kruis. Vouw nu op dezelfde manier de onderste twee punten op de middenvouw. Draai het blad weer en doe hetzelfde. Als je dit aan alle 4 de kanten gedaan hebt tel je 16 vierkantjes.

Knip 1 rand van 4 vierkantjes af en knip daarna een rand met 3 vierkantjes af. Je houdt nu een vierkant van 9 vierkantjes over. Knip aan een kant de vouwen van het middelste vierkantje in. Vouw de rechter punt van het eerste vierkantje schuin naar de zijkant en de linkerpunt van het derde/laatste vierkantje schuin naar de andere zijkant. Vouw van het middelste vierkantje een puntje/dakje. Je kunt dit ook knippen. Plak de tulpen op het grotere papier. Knip er stelen en een bloemenvaas bij en je bent klaar. Je kunt de vaas ook versieren.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hallo 2022!

Hallo 2022!

Alle feestdagen zijn weer voorbij! Tijd voor een frisse neus! Ontdek hier de leukste (bos)wandelingen met de kids en meer!

Naar de blogs