StoofperenfeestTerug naar het overzicht

zaterdag 1 oktober
De Perenpluk in Ruinerwold! Naast plukken ook een fijne brocante markt en leuke activiteiten!
Zaterdag 1 oktober vindt de jaarlijkse Perenpluk in Ruinerwold plaats. Vanaf 9.00 uur is het mogelijk te bieden op de perenbomen aan de Dokter Larijweg. start op de kruising met de Havelterweg. De koper heeft de gehele dag om de stoofpeertjes te plukken, de volgende dag zijn de peertjes weer algemeen goed.

Aan de Dokter Larijweg staan meer dan 1000 hoogstam perenbomen van oude rassen. zoals: Winterjan, Gieser Wildeman, Winterlouwtje, Pondspeer, enz. Deze zijn na de aanleg van de weg in 1925 geplant, op aanraden van dokter Larij, in die dagen de dorpsdokter. De achterliggende gedachte was om de peertjes te verdelen onder de arme mensen van de bevolking om ze op deze manier van vitamines te voorzien.

Ook dit jaar zijn er weer veel leuke activiteiten langs de hele Dokter Larijweg op verschillende punten, o.a. stands met brocante en landelijke artikelen en  handgemaakte spullen.

Deelnemende erven (onder voorbehoud):

Karstenhoeve  – dokter Larijweg 21

Inouthout   –  dokter Larijweg 87

de Toffe Peer – dokter Larijweg 94

Lekkers van het platteland  – dokter Larijweg 102

Wever en Co  – dokter Larijweg 161

De Karstenhoeve

Dokter Larijweg 21
961 NL Ruinerwold
Openingstijden 1 okt 11-16 uur Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hallo Herfst in Drenthe!

Hallo Herfst in Drenthe!

Yay! De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Het is nu echt bijna herfst! Een heerlijke tijd om eropuit te gaan met de kids!

Herfst tips