MammoetdagenTerug naar het overzicht

maandag 29 mei
Ontdek alles over de Mammoet tijdens het Mammoetdagen bij het Hunebedcentrum.
Tijdens Pinksteren, op 28 & 29 mei, zijn het de Mammoetdagen op het Hunebedcentrum. De beroemde ijstijdgigant staat deze dagen centraal. Er zijn dan ook extra veel activiteiten rondom paleontologie en de ijstijd, voor jong en oud!

Dit jaar pakken we extra uit met een aantal van Nederlands bekendste mammoet-deskundigen die jou meenemen terug in de tijd, toen Nederland een grote koude grasvlakte was waar mammoeten, sabeltandtijgers, grottenhyena’s en nog veel meer bijzondere dieren zich perfect thuis voelden. Laat je verwonderen door interessante demo’s en spannende lezingen. Of doe mee aan één van de (kinder)activiteiten. Je kan échte fossielen bekijken en vasthouden. Misschien heb je thuis een fossiel liggen en weet je niet precies wat het is? Neem je vondst vooral mee en laat het determineren door de wetenschappers.  Vergeet ook vooral niet om op reis te gaan door het oertijdpark… tijdens de 150.000 jaar geschiedenis ontmoet je onze oermensen, die jou nog veel meer kunnen leren over de prehistorie.

Deze dagen zijn een gratis toevoeging op het reguliere museumbezoek. Je kunt van te voren tickets kopen op onze website of op de dag zelf bij de entreebalie.

Meer info? Klik op de roze website button!

Hunebed centrum

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Openingstijden 28 & 29 mei Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het worden TOP weekenden!

Het worden TOP weekenden!

Wat een heerlijke tijd is dit! Veel vrije dagen, dus veel tijd om met je kids eropuit te gaan!

Nieuwsgierig naar de uittips? Lees de leukste tips

Naar de uitjes