Kom in de Kas EricaTerug naar het overzicht

zondag 7 april
Bezoek 'Kom in de kas' in Erica en ontdek de tuinbouw! Kidsprooftip!
Bezoek de kassen in Erica op zaterdag 6 en zondag 7 april

Zaterdag van 10:00 tot 17:00
Zondag van 11:00 tot 16:00

In Erica doen verschillende bedrijven hun deuren open! Met het thema “de groene liefde” zorgt de tuinbouw weer voor een beleving. Kom bij 5 verschillende bedrijven binnen kijken en ontdek hoe door samenwerking de glastuinbouw steeds duurzamer wordt.

Tijdens Kom in de Kas kun je meedoen met verschillende lezingen en activiteiten. Ga je met ons mee op zoek naar het nieuwe voedsel verhaal? Waar ecologie en technologie samen komen. Wist je dat we in de kas ook zoeken naar dat biologisch evenwicht! Bezoek ons evenement: “Kasje, plantje, beestje” en leer alles over biodiversiteit in en om de kas en leer hoe jij zelf kleine stapjes kan zetten in het vergroten van de biodiversiteit in en om je huis.

Op zaterdag 6 april van 10:45 tot 11:45 gaan Karsten en Joris van” Stop de Foodfight “de dialoog met jou aan. Samen kunnen we komen tot dat nieuwe voedselverhaal. Zie in het plaatje hieronder meer informatie hierover!

Kennis is de basis van verandering. Overheid, onderwijs en ondernemers werken samen aan nieuwe innovatieve oplossingen voor de tuinbouw van de toekomst. Ontmoet het Zonne College in hun vrachtwagen en vlieg met de drones langs de kas.

Zondag 7 april laten verschillende kerken zien wat de kracht van samenwerking is tijdens kerk in de kas. Om 10:00 begint de gezamenlijk dienst aan de Beekweg 40 in Erica

Techniek in de tuinbouw, het is overal! Vraag naar de tuinder, hij verteld je graag het verhaal. De hernieuwde winkel van de Van Geel groep opent dit weekend voor het eerst zijn deuren.

Kom kijken! Meer info via de roze website button

Kom in de Kas


Erica
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente in Drenthe! De leukste tips en uitjes!

Lente in Drenthe! De leukste tips en uitjes!

Naar het theater, naar het museum, naar de bios, naar een lunchtentje of restaurant, naar die binnenspeeltuin....welkom in het Drentse voorjaar.

Naar de uitjes