Kraomschudden SchaapskuddeTerug naar het overzicht

maandag 10 april 2023
Kom 2e paasdag Kraomschudden bij de Holtinger Schaapskudde
Het Kraomschudden staat steeds weer garant voor veel kinderplezier. Deze keer worden er paaseieren verstopt bij Brasserie OER. Daartussen zitten drie gouden paaseieren. Wie die vindt krijgt een leuke attentie. Kinderen kunnen vanaf half drie gaan zoeken naar de eieren. Brasserie OER heeft ook een leuke speurtocht uitgezet voor de kinderen.

Als dat nog niet genoeg is kunnen ze zich bij de schaapskooi laten schminken en glittertatoo’s laten zetten. Net als alle jaren kunnen ze zich ook vermaken met het voeren van de schapen. Kleine zakjes bixs zijn bij de kooi te krijgen.

Wie dat niet leuk vindt kan gaan kijken bij de Vogelwacht, OERmuseum en het IVN met leuke doedingen op de kraam. En je kunt lekker springen op het luchtkussen. In de Ondernemerskooi is er een demonstratie spinnen door Anna en vachtvilten door Cindy.

De schaapherders zijn aanwezig om vragen over het Drents Heideschaap en het scheperen van de kudde te beantwoorden. En om het allemaal gezellig te maken is er muziek van Duo Please. Voor de lekkere trek is Total More er met koffie, thee, patat, poffertjes en popcorn

Steun voor de kudde
De gelegenheid van het Kraomschudden wordt door de stichting aangegrepen om aandacht te vragen voor het behoud van de kudde. De Holtinger schaapskudde ontvangt vergoedingen en subsidies o.a. van de provincie Drenthe en de Gemeente Westerveld, maar de omvang is niet voldoende voor alle kosten.

Meer informatie over de dag en over de Holtinger Schaapskudde via roze website button

Holtinger Schaapskudde

Van Helomaweg 16
Havelte
Openingstijden Maandag 10 april 2023
12.00 - 16.00 uur
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het worden TOP weekenden!

Het worden TOP weekenden!

Wat een heerlijke tijd is dit! Veel vrije dagen, dus veel tijd om met je kids eropuit te gaan!

Nieuwsgierig naar de uittips? Lees de leukste tips

Naar de uitjes