18X Herfstvakantieuitjes in Drenthe. Wat gaan jullie doen?

17 oktober 2023
Ben jij even blij dat je in Drenthe woont of op vakantie bent! Want er is zo veel te doen in deze provincie in de herfstvakantie. Kinderworkshops, theatervoorstellingen, wandelingen door de bossen, museum bezoeken of lekker zwemmen! Vervelen is geen optie!
Herfstvakantie uitjes in Drenthe

Oerweekend Hunbedcentrum

Leef in het verleden. Een hunebed is mooi, maar zodra je in de wereld van de bouwers treedt...Het terrein van het Oertijdpark is helemaal van onze voorouders dit weekend. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na.


Toffe spannende workshops 

Kom deze vakantie naar het Gevangenismuseum. Maak je eigen signalementskaarten, ontdek de kinderlezing van Martine Letterie en kom met de grotere kids (10+) naar de verhalenavond in het museum. Komen jullie ook de wereld van deze gevangenis ontdekken?


Miramar Zeemuseum

De herfst is begonnen en de maand oktober is in volle gang. Nog één maand en dan gaat Zeemuseum Miramar alweer dicht. Maar niet getreurd! Deze laatste maand van hun museumseizoen staat vol met leuke kinderactiviteiten


De Grote ZooiZee

Natuurmuseum Fryslân zet deze herfstvakantie zwerfvuil centraal. Bekijk samen de vondsten van een wadstruner, doe onderzoek met bubbelthee, haal met een graafmachine afval uit het zand en maak een plastic-vrij zeepje. 



Herfstvakantie uitagenda

Er zijn zoveel leuke activiteiten te beleven in Drenthe deze herfstvakantie, Van paddenstoelen bingo, prachtige voorstellingen, boswandelingen tot halloween en vergeet vooral niet van te voren te reserveren :)
Naar de uitagenda 


Spelen bij de Drentse Koe

Urenlang spelen met het boerengevoel in de herfstvakantie! Glijden, klimmen, bouwen bij de Drentse Koe in Ruinerwold. En deze herfst met een interactief maisdoolhof in stijl van Van Gogh.


Oktober Kindermaand

Gratis naar het museum, het theater of de dansschool en meedoen aan toffe workshops, spannende speurtochten en stoere rondleidingen? Wie wil dat nu niet? Het kan tijdens Oktober Kindermaand!
Ontdek hier waar in Drenthe 


Herfst bij DNK Assen

In de herfstvakantie kun je weer van alles beleven in De Nieuwe Kolk! Ga naar de bioscoop en bekijk de speciale Cinekid films. Of bezoek hun binnenactiviteiten. Wat dacht je van lachen met spiegels, goochelshow of een silent diso? 


Funzone Hoogeveen

Regen of geen regen, betreed de wijde wereld van FunZone. Hier zijn jij en je vriendjes aanbeland in het grootste indoor speelparadijs van Hoogeveen. Dat betekent heel veel avontuur! Ontdek de leukste spellen en attracties in alle hoeken en gaten! En met een fijn horecapunt.

herfstvakantie drenthe


Bos- en natuurwandelingen

Donkere bospaden stimuleren de fantasie, er zijn genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, kastanjes en andere dingen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes in het bos! Dit zijn de onze natuur hotspots om te wandelen en te spelen.
In to the woods 

Spot de herfst BIG 5

Stiekem willen we de kachel weer aan. Maar eigenlijk is de herfst het perfecte seizoen om lekker naar buiten te gaan! Het is niet te warm en nog niet te koud en er is van alles te vinden en zien. Vind jij de big five van de herfst? Veel plezier met zoeken en ontdekken!
Op herfst safari 

19x herfsttips in Drenthe

De herfst is hét seizoen om met kids de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten. Houd het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je!
Lees ze hier

familie uitjes


Puinbal 7+ Cirque Nouveau voorstelling

Steeds zoekend naar een nieuw ritme, een nieuw geluid, een nieuwe balans. Met Puinbal zet gezelschap Sounds Like Juggling je aan het denken over hoe wij als mensen met de planeet omgaan. Een Cirque Nouveau in Hoogeveen.


Meester Kikker 5+

Ben je klaar voor een knotsgek, hilarisch avontuur? De Grote Haay speelt het boek van Paul van Loon: Meester Kikker! De meester heeft iets uit te leggen. Hij komt met zijn haar vol waterkroos en gescheurde kleren de klas in. Wat is er aan de hand? 

herfst


Herfstknutsels

Nu de blaadjes van de bomen vallen is het prachtig weer om naar het park, bos of speeltuin te gaan. Daar liggen de mooiste herfstschatten zo voor het oprapen en leuk om mee te knutselen! Herfstschatten knutselen met kids.


Voor als het regent...

Met kou zijn binnenspeeltuinen een uitkomst. Daarom alle speelparadijzen in Drenthe op een rij. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te kiezen. Ideaal toch? Klauter en spring erop los in deze toffe binnenspeeltuinen! 8x binnenspelen & meer!

Hele fijne herfstvakantie! Denise & Co.

Voor nog meer leuke eropuit tips in Drenthe, klik op de roze website button!
Naar de website