12x Kerstvakantietips in Drenthe! Wat gaan jullie doen?

20 december 2023
Ben jij even blij dat je in Drenthe woont! Want, er is zo veel te doen in deze kerstvakantie. Kinderworkshops, theatervoorstellingen, spelen op de boerderij of terug in de tijd. Vervelen is geen optie!
De leukste kerstvakantie tips in en rondom Drenthe!

De leukste tips voor in de kerstvakantie in en rondom Drenthe!


Buiten is het koud, binnen knus en warm. Nog éven bikkelen en dan...KERSTVAKANTIE! Hieronder vind je leuke kerstvakantie tips! Met betoverende lichtjeswandelingen, vrolijke kindervoorstellingen, winter festival en prachtige ijsbeelden! Maar ook makkelijk te maken kerstknutsels en kersthapjes voor het kerstdiner op school of thuis. 


Landlopersdag Gevangenis museum

Stap in de wereld van landlopers en wezen in de kolonie Veenhuizen. Op de sfeervolle binnenplaats van het Nationaal Gevangenismuseum waan je je 200 jaar terug in de tijd. Ontmoet landlopers, bedelaars en wezen, de oorspronkelijke bewoners van Veenhuizen. Er is de hele dag van alles te beleven voor jong en oud: (straat)theater, muziek, gezellige kraampjes, oude ambachten, kinderspelen en speciale kinderactiviteiten. De Landlopersdag is grotendeels overdekt.


Vier de winter! Ontdek de kerstvakantie activiteiten bij DNK Assen.

Wil jij deze winter naar de film, het theater, DNK-NXT of ben je op zoek naar een goed boek in de bieb? Kom dan zeker langs bij De Nieuwe Kolk en dompel jezelf onder in winterse sferen. Met heel veel toffe activiteiten. Ontdek ze snel!


Miramar Zeemuseum open

Tijdens de Kerstvakantie is Miramar Zeemuseum geopend! Met heel veel leuke (kinder)activiteiten. Ontdek ze allemaal hier.


Urenlang speelplezier bij Drentse Koe!

Toffe kerstvakantie activiteiten met een voorstelling en urenlang spelen met het boerengevoel bij de Drentse Koe in de kerstvakantie! Met een Winter Wonder show, olliebollen bingo, glijden, rodelen, klimmen, bouwen, maar ook speelmanege, glow in the dark Panna voetbal en een tof klimavontuur boven de koeienstal.


Naar het theater 

Kom in de kerstvakantie naar theater de Tamboer en bekijk de voorstellingen Rapunzel & Pietje Bell. Liever genieten van klassieke muziek met je kleintje? Ontdek dan het baby en kind kerstconcert.Kerstvakantie activiteiten Hunebedcentrum

Deze kerstvakantie (27 december t/m 8 januari) is het in het Hunebedcentrum weer éxtra sfeervol met (gratis) activiteiten voor de kids! Tijdens deze week genieten kinderen, ouders en grootouders van de verschillende, activiteiten zoals; ontmoet een oermens, boogschieten, met wol werken en meer! 


18x kersttips door heel NL

De kerstvakantie is hét moment om leuke dingen te doen. Dit zijn onze 18 favoriete uitjes voor jullie. Magische lichtjestours, coole ijsbanen, schitterende kastelen, kerstfilms, voorstellingen, museumactiviteiten en meer!


Uitagenda Kidsproof Drenthe

Dagje op stap of een uitstapje met de kinderen in de kerstvakantie, op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag of met Oud en Nieuw? In Drenthe zijn er heel veel leuke kerstactiviteiten en kerstuitjes voor kinderen. Bekijk hier nu de leukste uitjes en dagjes weg voor het gezin.


26x de leukste kerstfilms

Het is december, dus tijd voor kerstfilms en kerstseries. Ga maar alvast met het hele gezin in pyjama op de bank zitten, want hieronder vind je onze 26 favoriete kerstfilms en kerstseries, die leuk zijn voor kinderen. Dit is de 2023-lijst, dus ook de nieuwste favorieten staan ertussen!


29x kersttradities om met kinderen te doen

Welke kersttradities hebben jullie thuis? Elk jaar samen de kerstboom optuigen, samen een adventskalender maken of allemaal in pyjama cadeautjes uitpakken? Misschien is dit wel hét jaar om een nieuwe traditie te beginnen. 29 ideeën op een rij!10x kersthapjes

Het kerstdiner is toch wel één van de leukste activiteiten op school en thuis. Mooi aangekleed, in het donker met lichtjes en kaarsjes. Mét natuurlijk een schaal lekkers. Maar wat? Inspiratie nodig? Check dan deze blog met 10x lekkere kersthapjes.  

10x Kerstknutsels

Je hoeft niet handig of creatief te zijn om leuke kerstversieringen te maken. En het leukste blijft toch om dit samen met je kids te doen. Gezellig aan de keukentafel met verf, lijn, glitters en knutselmaterialen. Knippen, plakken & meer

Kerstvakantie tips

De kerstvakantie is heerlijk om samen te zijn, met familie en vrienden. Fijn eropuit of genieten van een lekker hapje. Onze uitagenda staat leuke tips voor deze periode. Dus mocht je wat inspiratie nodig hebben, check 'm snel! Naar de uitagenda 

Hele fijne feestdagen! Denise & Co. Naar de website