25 dingen die je buiten kunt doen met kids

20 maart 2020
Naar buiten? Rondom het huis of juist bij één van die leuke kleinschalige plekjes in de buurt. Lees hieronder onze tips!
1. Selfiestorm! Samen op gekke plekken grappige selfies maken.

2. Dromen zijn geen bedrog: lig eens samen op je rug en staar naar de wolken. Wat zie jij?

3. Dat is lang geleden! Samen stoepranden voor het huis.

4. Uitwaaien langs het strand.

5. Zet een (foto)speurtocht door je straat uit en laat de kinderen zoeken welke foto bij welk huisnummer hoort, plezier voor alle buurtkinderen.6. Zoek een leuke kriebelbeestjeskaart en ga in de tuin, op zoek naar de gekste kriebelbeestjes.

7. Download zo’n leuke buitenspeurtocht bij een natuurbezoekerscentrum én doe deze samen.

8. Het voorjaar ervaren; duik het bos in en zoek samen naar de eerste knopjes in de bomen.

9. Haal plantjes, een kinderschepje en kinderhandschoentjes bij het tuincentrum en fleur dan samen de tuin op.

10. Cupcakes bakken en (met gepaste afstand) bij oudere buurtbewoners afgeven om ze een hart onder de riem te steken.

11. Speel restaurantje. Knutsel een menukaart en daarna samen koken en smullen. Tip: met mooi weer hoort er natuurlijk ook een terras bij op het balkon of in de tuin.

12. Wist je dat je met de Tuinvogel-app van de Vogelbescherming heel handig tuinvogels kunt spotten?

13. Heel leuk en nu heel effectief: zwaai of knipoog onderweg naar iedereen die je tegenkomt. Gegarandeerd dat je veel leuke en grappige reacties krijgt.14. Bloemen plukken: pluk de mooiste bloemetjes uit je tuin of het veld en zet die in een vaasje bij een lief iemand voor de deur.

15. OudHollandse klassiekers. Tijd om buiten te spelen en de spelletjes te doen die je ouders vroeger deden. Welke jij nog?

16. Wij zijn altijd goed gemutst, dus: puntmuts op en naar een leuk kabouterpad in de buurt!

17. Auto volladen en hup, door de wasstraat! ;)

18. Maak eens ‘s avonds als het donker is samen een wandeling in de buurt. Dan is het lekker rustig en ontdek je ineens hele andere dingen.

19. Maak van de favoriete buitenspellen een spellenparcours in de straat. Wie legt hem het snelste af?

20. Download een speurkaart van bijv. Staatsbosbeheer en ga het bos of dichtstbijzijnde park in om te speuren naar sporen, plantjes en beestjes. Tip: neem een kistje mee en verzamel de mooiste natuurschatten onderweg.21. Zoek samen al het speelgoed uit en kies welk speelgoed er naar andere kinderen kan die het harder nodig hebben. In veel steden is er een weggeefwinkel of speelgoedbank. Daar kunnen mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken gratis spullen, kleding en speelgoed uitkiezen.

23. Zoek samen naar mooie kleine bloemetjes en maak er een hoofdkrans of bloemenketting van.

23. Ga naar buiten, zoek de mooiste stenen en beschilder ze daarna met ‘glow in the dark verf’. Is heel gaaf voor op het nachtkastje (nachtlampje) en een leuk cadeautje voor opa en oma!

24. Ga al wandelend of fietsend langs leuke plekjes in de stad of de natuur en maak een mooie fotoreportage.

25. Even lekker buiten spelen bij die leuke speeltuin. Kies een rustig moment, zodat je gepaste afstand kunt houden. Tip: kies er eens één in een andere buurt, voor je kleine kinderen is dat een nieuwe wereld!Naar de website