De 10x leukste (bos)speeltuinen en belevingspaden in Drenthe!

28 april 2024
Wij en de kids worden altijd blij van buiten! Ontdek de 10x leukste (bos)speeltuinen en belevingspaden in Drenthe!
Natuurspeelpad Bas de Das
Speelbos Lorken
In bomen klauteren, hutten bouwen met takken, natuurlijke speeltoestellen...het kan allemaal in het Lorkenbos naast het Boomkroonpad. Oneindig veel speelplezier midden in de natuur!

Roekpad Echten
In Echten ligt het belevingspad het roekpad. Het Roekpad loopt door het Kraaienbosch. Alle 5 zintuigen staan centraal tijdens deze wandeling: horen, ruiken, proeven, voelen en zien. Loek de Roek wijst je de weg tijdens deze wandeling van ongeveer 1 kilometer.

Beleefroute IJhorst
Een heerlijke kleine wandeling vol beleving. Het bos grenst direct aan de woonkern van het dorp en heeft nu een beleefroute van ongeveer 2 kilometer. 
De beleefroute kent sculpturen en boomkunst, prachtige houten bankjes, klimbomen, een blotevoetenpad en een boekenkast annex minibibliotheekMet Bas de Das
Het Speelnatuurpad in Balkbrug is een vrij toegankelijk speel-, ontdek- en belevingspad. Door de poort te openen en het pad van Bas de Das te volgen, maken kinderen kennis met verschillende huisjes en verstopplekken van de dieren in het Reestdal. De takkenril van de Egel, een insectenmuur, de libellen en kikkerpoel, klimmen in het huisje van de Specht en ervaar hoe het is om in een levensgrote Koolmezenkast te zitten.

Belevingsbos Kerkeveld
Kom ook naar het Belevingsbos Kerkenveld. Een leuk speel-, doe-, wandel,- en belevingsbos in Gemeente De Wolden.

Het Houten pad van Theodoor
Het Houten Pad van Theodoor is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje, het houten pad bestaat echt in de bossen van Staatsbosbeheer Orvelte! Onderweg kom je allerlei leuke hindernissen en activiteiten tegen.

Het Boomkroonpad
Rondom Buitencentrum Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen bijvoorbeeld of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of wandel langs de mooiste plekjes van de boswachterij.

laarzenpad

Belevingspad Hoogersmilde
Je loopt door het bos, maar ook over de hei en langs de heuveltjes van Hoogersmilde. Op de route zijn tien belevingsobjecten geplaatst. Water oppompen, klauteren, genieten zijn de belangrijkste ingrediënten van dit pad.

Laarzenpad Norg
Het Laarzenpad is een wandelroute voor kleine en ‘grote’ kinderen.  Het brengt je naar het beekdal dat vol zit met de geheimen van de natuur. Hier kun je met je laarzen aan of op blote voeten in het water van de beek met de inhoud van je knapzak op zoek naar o.a. waterdiertjes!

Geen weer om buiten te spelen? Ontdek dan onze leukste binnenspeeltuinen! of klik op de roze website button voor nog meer fijne Kidsproof natuurplekjes in Drenthe Naar de website