Koning winter! Met natuurlijke ijsbanen in Drenthe.

12 januari 2024
Wij zijn er klaar voor! Nu moet koning winter doorzetten. Misschien wel schaatsen in dit nieuwe jaar, hoe mooi kan het zijn! Check hier onze 5 natuurlijke ijsbanen in Drenthe
Natuurlijke ijsbanen in Drenthe

Familie ijsbaan Havelte

Aan de rand van het dorp Havelte bevindt zich de plaatselijke ijsbaan aan de Havelter Schapendrift. De kleine ijsbaan is ‘s avonds voorzien van goede verlichting.

IJsvereniging Ruinerwold

IJsvereniging Ruinerwold is opgericht op 25 november 1919. De vereniging houdt zich bezig met het onderhouden en openstellen van de natuurijsbaan tijdens de winterperiode. De ijsbaan bevindt zich achter het Dorphuis de Buddingehof, links van de voetbalvelden.

Natuurijsbaan Assen

In hartje winter kun je hier heerlijk in de openlucht schaatsen. Schaatsbaan Witten in Assen. Is gelegen in Witten achter cafe Van Veen.


IJsbaan Nieuw Balinge

De ijsbaan van Nieuw Balinge is gelegen in het prachtige natuurgebied “Het Mantingerveld” en is geheel omgeven door bomen. Van oorsprong is het een ven, die later is bijgewerkt. De diepte is tot ongeveer 1 meter. Het water is schoon. Je kunt er zwemmen, vissen,  schaatsen.


IJsbaan Nieuw Weerdinge

De IJsbaan in Nieuw-Weerdinge is een gezellige schaatsbaan voor jong en oud. Na een aantal flink koude dagen en nachten loopt het hele dorp uit om van de gezelligheid en het schaatsen te genieten.

Veel ijs- en schaatsplezier! Nog meer tips voor natuurijsbanen en andere fijne sneeuw plekken, via de roze button. Naar de website