Dé Sinterklaas intochten 2024 van Drenthe

31 oktober 2023
De leukste sinterklaasintochten van 2024 in Drenthe! Zaterdag 18 november is het eindelijk weer zover!
De leukste Sinterklaas intochten van Drenthe

De intochten van Sinterklaas in Drenthe op Zaterdag 18 november.

Intocht Hoogeveen

Er zal 18 november weer een intocht zijn in Hoogeveen. Als eerste gaan de Sint en de Pieten naar het Gemeentehuis. Nadat de burgemeester Sint en zijn gevolg welkom heeft geheten, vertrekt de stoet om een route door de binnenstad van Hoogeveen te lopen.


Intocht Assen

Sinterklaas komt dit jaar in Assen aan met de stoomboot op zaterdag 18 november.
Sinterklaas bereidt zich voor op de tocht naar Assen. De Pieten, Ozosnel en de Pakjesboot zijn helemaal klaar voor wat zij noemen: De mooiste intocht van Nederland! De kinderen van Assen zullen op 18 november in grote getale langs de Vaart staan om Sint en de Pieten te verwelkomen.


Intocht Meppel

De intocht van Sinterklaas in Meppel is op zaterdag 18 november. Sint en Pieten worden omstreeks 13.30 uur op de Heerengracht (De Kaailanden) verwacht. Vervolgens maakt de Sint een rijtoer door de binnenstad met als eindpunt De Wheem.

Sinterklaas in Drenthe

Intocht Emmen

De jaarlijkse feestelijke  intocht van Sinterklaas staat gepland voor 18 november 2023. De leukste intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in het centrum van Emmen. Vanaf 12 uur zal Sinterklaas op zijn boot het centrum van Emmen komen binnen varen.


Intocht Zuidwolde

Sinterklaas komt zaterdag 25 november met zijn Zwarte Pieten in Zuidwolde aan. Vertrek van de intocht is om 15.00 uur op het Kerkplein. Bekijk alle info en tijden van De Sinterklaas intocht van Zuidwolde.

Intocht Coevorden

Op zaterdag 18 november 2023 is Coevorden er helemaal klaar voor en ontvangt de vestingstad Sinterklaas met zijn 125 (roetveeg)Pieten.

Intochten van Sinterklaas Drenthe

Intocht Beilen

Plaats van aankomst in Beilen is… De Haven! Hij wordt verwacht om 14.00 uur en na een feestelijk en muzikaal ontvangst voglt een rondrit door het dorp. Ontdek hier alle info over De Sinterklaas intocht in Beilen.


Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk dan voor een compleet overzicht met alle Sinterklaasactiviteiten in de Uitagenda!


Allemaal heel veel plezier samen met de kids! en hebben er eentje gemist? Laat het ons weten via Drenthe@kidsproof.nl

Groeten, Sint, Piet & Denise
Naar de website