Dé Sinterklaas intochten van Drenthe

29 oktober 2019
Hij komt... hij komt... 16 november 2019 is het weer zover! Dan komt Sinterklaas aan in ons land. Ook in Drenthe maakt de Sint natuurlijk weer een toer met zijn pieten om alle kinderen te begroeten. Zijn jullie erbij?
De leukste Sinterklaas intochten van Drenthe

Dé Sinterklaas intochten in Drenthe op zaterdag 16 november 2019

Intocht Hoogeveen

Sinterklaas is weer in het land en komt op 16 november aan in Hoogeveen. Om 14.00 uur wordt de Sint door de burgemeester ontvangen bij het Raadhuis.
Klik op de link voor de volledige route.


Intocht Assen

Vanaf 12.30 uur zal sinterklaas te voet vanaf de Kop van de Vaart vertrekken voor een rondgang door de stad. Bekijk hier de voleldige route van de Sinterklaas intocht Assen.


Intocht Meppel

Evenals voorgaande jaren komen Sinterklaas en zijn Pieten ook dit jaar weer naar Meppel. Dit jaar zal hij op zaterdag 16 november rond 13.00 uur aankomen bij de Meppeler Sluis, waarna hij met zijn gevolg via de Sluisgracht en Heerengracht richting de Prinsengracht zal varen waar hij rond 13.30 uur zal arriveren. Zie volledige route en info van De Sinterklaasintocht in Meppel.

Sinterklaas in Drenthe

Intocht Emmen

Het is weer zo ver, de beste man komt 16 november aan in het mooie Emmen! Zijn jullie er ook bij? De intocht start om 12.00 uur!  Bekijk hier alle info en tijden over De Sinterklaas intocht van Emmen.


Intocht Zuidwolde

Sinterklaas komt zaterdag 16 november met zijn Zwarte Pieten in Zuidwolde aan. Vertrek van de intocht is om 13.00 uur onder begeleiding van Muziekvereniging Woudklank bij Café De Falieberg. Bekijk allen info en tijden van De Sinterklaas intocht van Zuidwolde

Intocht Emmer-Compascuum

Intocht Sinterklaas 2019, georganiseerd door SPEC. Kom jij ook? Het Sinterklaasfeest start om 13:30 uur in het Centrum van Emmer-Compascuum waar de Sint een warm onthaal zal krijgen. Ontdek hier alle info van De Sinterklaas intocht van Emmer- Compascuum.

Intochten van Sinterklaas Drenthe

Intocht Vries

In een mooi scheepje vanaf 14.30 uur legt hij aan aan de kade in de Noord-Willemsvaart, ter hoogte van de Vriezerbrug. Daar wordt hij opgewacht door veel kinderen en hun ouders en/of grootouders en niet te vergeten Harmonie Vries. Bekijk hier alle info over De Sinterklaas intocht in Vries

Intocht Beilen

Plaats van aankomst in Beilen is… De Haven! Hij wordt verwacht om 14.00 uur en na een feestelijk en muzikaal ontvangst voglt een rondrit door het dorp. Ontdek hier alle info over De Sinterklaas intocht in Beilen.


Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk dan voor een compleet overzicht met alle Sinterklaasactiviteiten in de Uitagenda!


Allemaal heel veel plezier samen met de kids! en hebben er eentje gemist? Laat het ons weten via Drenthe@kidsproof.nl

Groeten, Sint, Piet & Denise