Voorjaarsvakantie tip!Terug naar het overzicht

Kom naar het Hunebedcentrum en ontdek hun toffe voorjaarsvakantie activiteiten.
Deze voorjaarsvakantie is het in het Hunebedcentrum weer éxtra sfeervol met (gratis) activiteiten voor de kids! Tijdens deze week genieten kinderen, ouders en grootouders van de verschillende, activiteiten zoals; ontmoet een oermens, boogschieten, geluksketting maken en meer! 

Ontmoet een oermens
Loop in de voorjaarsvakantie door 150.000 jaar geschiedenis en sta oog in oog met een écht oermens! Die kan jou veel vertellen over de prehistorie. De oermensen in het museum laten zien hoe ze werkten en leefden in het verleden.

Touw draaien en een polsbandje maken
Touw wordt al sinds de Oude Steentijd (ca. 40.000 jaar geleden) gebruikt voor allerlei doeleinden. Jullie gaan bij deze activiteit zelf een stukje touw draaien met een spin/ twijnmolentje en het resultaat tot polsbandje verwerken. De `kraal` van het polsbandje is een oud muntstukje. Muntstukjes waren graag gebruikte `kralen` in de Romeinse IJzertijd.

Een halssnoer met hanger maken
Touw wordt al sinds de Oude Steentijd (ca. 40.000 jaar geleden) gebruikt voor allerlei doeleinden. Voorbeelden: het gebruik als bindmateriaal, de bouw van hutten en huizen, het maken van boten en netten, het vastbinden van dieren. Jullie gaan bij deze activiteit zelf een stukje touw draaien met behulp van een spin/twijnmolentje en het resultaat tot halssnoer verwerken. Aan het snoer komt een hanger van versierde leisteen te hangen.

Mee op rondleiding met de archeoloog
Ben jij benieuwd hoe een archeoloog te werk gaat? Sinds de zomer van 2022 heeft het Hunebedcentrum een eigen opgravingsterrein! Op sommige dagen in de voorjaarsvakantie kan je een kijkje nemen bij het opgravingsterrein en een rondleiding krijgen van onze archeoloog. Zo kom je precies te weten hoe archeologie in zijn werk gaat.

Het bos ontwaakt!
Help mee met onderzoek in het Oerbos. Het Hunebedcentrum heeft een eigen Tiny Forest, een stukje bos dat helemaal 'OER' mag zijn. Maar wat zijn de voordelen van dit soort bosjes nou eigenlijk? Dat gaan we graag samen met jullie meten op woensdag 14 & 21 februari in Tiny Forest ‘Het Oerbos’. De metingen zijn snel, simpel en vooral heel erg leuk. Iedereen kan meedoen!

Meer info en aanmelden via de roze website button!

Hunebed centrum

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Voorjaar uitjes in Drenthe!

Voorjaar uitjes in Drenthe!

Naar het theater, naar het museum, naar de bios, naar een lunchtentje of restaurant, naar die binnenspeeltuin....welkom in het voorjaar

Naar de uitjes