• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Zomervakantie activiteitenTerug naar het overzicht

Kom naar het Hunebedcentrum deze zomervakantie en ontdek hun (gratis) oer activiteiten!
De zomer staat bol van de leuke activiteiten bij het Hunebedcentrum. Tijdens de zomervakantie is er elke dag een Oertijdprogramma in ons Oertijdpark. Oermensen laten graag zien hoe men in de prehistorie jaagde, leefde en werkte. Als klap op de vuurpijl is het, in het weekend van 20 & 21 juli, Oerweekend.

Oerweekend zomer

Tijdens het Oerweekend (20 & 21 juli) puilt ons Oertijdpark uit met prehistorische mensen. Het Hunebedcentrum knalt uit haar voegen door de vele oermensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. De steentijd, ijzertijd en de bronstijd komen tot leven. Er wordt geleefd, gewerkt en gegeten zoals men lang geleden deed… Je mag ook zelf aan de slag. Leer vuur maken, maak je eigen rotsschildering of test hoeveel eelt jij onder je voeten hebt op het blote voetenpad… een heleboel extra activiteiten waar je met een regulier museumticket naartoe kan. Genoeg redenen om tijdens dit weekend het Hunebedcentrum te bezoeken.


Ontmoet een oermens

Loop in de zomervakantie door 150.000 jaar geschiedenis en sta oog in oog met een écht oermens! Die kan jou veel vertellen over de prehistorie. De oermensen in het Oertijdpark laten zien hoe ze werkten en leefden in het verleden.


Op bezoek bij de archeoloog

Het Hunebedcentrum heeft een eigen archeologisch opgravingsterrein, waar je kunt zien en ervaren hoe het is om als archeoloog aan het werk te gaan. Onze archeologen laten jou gave vondsten en dierenschedels zien. Het terrein is voor jong en oud interessant!


Stenen zoeken en determineren

In het Oertijdpark ligt een enorme bult met zwerfstenen. Bezoekers kunnen naar hartenlust een of meer stenen verzamelen. Tussen de stenen liggen talloze vuurstenen. Vaak bevatten die fossielen. Je kunt jouw vondsten ter plaatse laten determineren, waarbij je hoort wat voor steen jij gevonden hebt, waarvandaan deze komt en…hoe oud deze is.


Vuur maken

Eén van de belangrijkste vaardigheden van de oermens was het maken van vuur. Goed voor onder andere warmte, licht en om je eten te garen. Tegenwoordig is vuur maken een makkie, maar lukt dat ook op de prehistorische manier? Kom het testen!

Meer info en data? Klik op de roze website button

Hunebed centrum

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Drenthe

Zomervakantie in Drenthe

Laat die zon maar lekker schijnen, want het is bijna zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje in de stad... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Uittips in Drenthe