icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Het Blauwe MeerTerug naar het overzicht

Het Blauwe Meer een geliefde plek om te zonnen en te zwemmen!
Het Blauwe meer is zandwinplaats van de steenfabriek te Smilde, gelegen in een prachtig natuurgebied. Na vele tientallen jaren waarin de zandzuigers onafgebroken hun werk deden, ontstond het Blauwe Meer. In het zand van het Blauwe Meer komt plaatselijk glauconiet voor, een mineraal met een donkergroene kleur. Samen met de diepte zorgt dit voor de blauwgroene kleur van het meer.

Het Blauwe Meer een geliefde plek om te zonnen en te zwemmen. Maar dit zwemwater is minder geschikt voor kleine kinderen, vanwege steile kanten en de diepte van het water. Een klein gedeelte bij de ingang via Geeuwenbrug, is afgezet voor de ongeoefende zwemmer. Toegangskaarten zijn verplicht en verkrijgbaar bij de kiosk aan de ingang van het Blauwe Meer. Deze ingang en een ruime parkeerplaats zijn te bereiken via Geeuwenbrug.

Let op: Deze bijzondere plek wordt goed beheerd en beschermd en er wordt dan ook een kleine bijdrage gevraagd als entree. (Alleen pinnen)

Het Blauwe Meer


Hoogersmilde
Prijs Entree dagkaarten:
Vanaf 6 t/m 11 jaar €1.50 
Vanaf 12 jaar €3
Alleen pin!
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het is zomervakantie!

Het is zomervakantie!

Het is ZOMER en bijna VAKANTIE in Drenthe! Zes weken, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop ze zich vervelen. Check onze blogs met zomertips!

Naar de Blogs