Het Blauwe MeerTerug naar het overzicht

Het Blauwe Meer een geliefde plek om te zonnen en te zwemmen!
Het Blauwe meer is zandwinplaats van de steenfabriek te Smilde, gelegen in een prachtig natuurgebied. Na vele tientallen jaren waarin de zandzuigers onafgebroken hun werk deden, ontstond het Blauwe Meer. In het zand van het Blauwe Meer komt plaatselijk glauconiet voor, een mineraal met een donkergroene kleur. Samen met de diepte zorgt dit voor de blauwgroene kleur van het meer.

Het Blauwe Meer een geliefde plek om te zonnen en te zwemmen. Maar dit zwemwater is minder geschikt voor kleine kinderen, vanwege steile kanten en de diepte van het water. Een klein gedeelte bij de ingang via Geeuwenbrug, is afgezet voor de ongeoefende zwemmer. Toegangskaarten zijn verplicht en verkrijgbaar bij de kiosk aan de ingang van het Blauwe Meer. Deze ingang en een ruime parkeerplaats zijn te bereiken via Geeuwenbrug.

Let op: Deze bijzondere plek wordt goed beheerd en beschermd en er wordt dan ook een kleine bijdrage gevraagd als entree. (Alleen pinnen)

Het Blauwe Meer


Hoogersmilde
Prijs Entree dagkaarten:
Vanaf 6 t/m 11 jaar €1.50 
Vanaf 12 jaar €3
Alleen pin!
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Een frisse start met deze back to school tips!

Een frisse start met deze back to school tips!

De school is weer begonnen, clubjes van start, kinderfeestjes vieren, luizen pluisen... en we kunnen gaan genieten van de nazomer! Hieronder vind je een heleboel tips om het nieuwe schooljaar goed mee te starten

De leukste tips!