icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Kinderboerderij AssenTerug naar het overzicht

Kinderboerderij De Hofstede met dierenweides, speeltuintje en een mooi park!
Kinderboerderij De Hofstede ligt aan de rand van het Asserbos. Op de kinderboerderij zijn diverse dierenweides, een vogeleiland, een speeltuintje en een mooi aangelegd park rondom de nieuwe vijver. Er is volop gelegenheid om dichtbij de dieren te komen. In de knuffelweide kun je verschillende huisdieren aaien, zoals geiten, varkens en een ezel. In de knuffelhoek van de boerderij vind je de cavia’s en konijnen.

Een bezoek aan de kinderboerderij is uit te breiden met een wandeling. Een klein rondje rondom de nieuwe vijver of een iets langere route door het Asserbos. Daarnaast is er voor de allerjongste kinderen (leeftijd 3 t/m 7 jaar) een kaboutertocht. Deze beschreven route gaat langs de kabouters die her en der op het terrein van de kinderboerderij hangen.

Ten westen van het Asserbos zit Het Hertenkamp, welke ook bij kinderboerderij De Hofstede hoort, hier zijn Damherten te vinden.

Parkeren is mogelijk op parkeerterrein de Stadsbroek. Om hier te komen kan de Bonte Wever aangehouden worden. Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 200 meter lopen.

Kinderboerderij De Hofstede

Bosrand 1
9401 SL Assen
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het is zomervakantie!

Het is zomervakantie!

Het is ZOMER en bijna VAKANTIE in Drenthe! Zes weken, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop ze zich vervelen. Check onze blogs met zomertips!

Naar de Blogs