Wandelen als een MammoetTerug naar het overzicht

Een leuke wandeling met historie en twee levensgrote mammoeten!
Ooit hebben in Drenthe mammoeten rondgelopen in een guur toendraklimaat. Opgegraven botten vormen daarvoor de nog tastbare overblijfselen. In Borger is door de gemeente Borger-Odoorn een speciaal fiets-/wandelpad ontworpen van de Buinerbrug tot aan het Hunebedcentrum, die de naam Mammoetpad heeft gekregen.

Het ruim 800 meter lange pad vormt een alternatieve route vanaf de langparkeerplaats aan de Buinerstraat naar het Hunebedcentrum. Informatiezuilen en op termijn twee met klimop beplante levensgrote mammoeten begeleiden de route inhoudelijk.

Langs de route worden, door middel van zogenaamde audionetics-informatiezuilen die door de kids zelf kunnen worden bediend, drie thema-verhalen over het stroomdal vertelt: over de geologie; over de flora en fauna en over de archeologie.

Parkeren is mogelijk bij het Hunebedcentrum.

Mammoetpad

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Prijs Gratis Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Winter in Drenthe

Winter in Drenthe

Nog éven bikkelen en dan...KERSTVAKANTIE! Met betoverende lichtjeswandelingen, vrolijke kindervoorstellingen, winter festival en prachtige ijsbeelden! Maar ook makkelijk te maken kerstknutsels en kersthapjes voor het kerstdiner op school of thuis.

Ontdek ze hier!