Elke keer wat anders!Terug naar het overzicht

Museum De Buitenplaats is er voor iedereen en zeker voor de kids! Laat ze ontdekken via denksleutels en..
Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur tot liefhebbers van historische en moderne architectuur.

Zij streven naar het tentoonstellen van figuratieve kunst in de breedste zin van het woord. Hierbij focussen ze op hedendaagse kunst, werk op papier, illustratie, klassieke moderne kunst , tuinarchitectuur en aspecten van de natuur, zowel in het museum als in het Nijsinghhuis en tuin.

Tentoonstellingen

Hun doel is iedereen bewust te maken van de rol die kunst, natuur en architectuur spelen in onze samenleving en hen te inspireren vrij en autonoom te denken.
De kids kunnen de tentoonstellingen ontdekken door de denksleutels. Denksleutels zijn verrassende vragen die de verbeelding prikkelen, het associëren stimuleren en daarmee het creatief denken bevorderen. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Tuin

De tuin beleven door te kijken, ruiken, voelen en luisteren. Wie zijn zintuigen bewust inzet ontdekt veel meer! Over planten en dieren in de tuin, maar ook over texturen en geluiden. In de zintuigenkistjes zitten acht afwisselende zintuigopdrachten. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Meer ontdekken? Klik op de roze website button!

Tip! Ze hebben ook een fijn museumcafe

Museum De Buitenplaats Eelde

Hoofdweg 76
9761 EK Eelde
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Voorjaars(vakantie) uitjes in Drenthe!

Voorjaars(vakantie) uitjes in Drenthe!

Naar het theater, naar het museum, naar de bios, naar een lunchtentje of restaurant, naar die binnenspeeltuin....welkom in het voorjaar

Naar de uitjes