Het GevangenismuseumTerug naar het overzicht

Het Gevangenismuseum laat je vrij! Voor het hele gezin is er van alles te doen en te beleven!
Voor het hele gezin is er van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum.

Het Gevangenismuseum

Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot? Wil je weten hoe een gevangeniscel eruit ziet of een isoleer? Bij het Gevangenismuseum mag je overal in! Of maak een ritje in een echte *oude Boevenbus.

In het Gevangenismuseum ontdek je ook alles over de geschiedenis van misdaad en straf door de eeuwen heen. Je ontdekt welke straffen en vroeger gegeven werden en hoe een strafinrichting er vroeger uitzag. En door verschillende foto’s en filmpjes maak je kennis met de gevangenis van nu. Sindskort heeft het museum een nieuwe attractie: een escaperoom speciaal voor kinderen. En wel op de meest toepasselijke plek: een échte gevangenis! Gegarandeerd een spannend maar bovenal educatief kinderuitje.  

Of altijd al willen weten hoe het voelt om in de gevangenis te zitten? Bezoek dan onder leiding van een gids strafgevangenis *de Rode Pannen. In deze beruchte gevangenis zien een aantal cellen eruit alsof de bewoners elk moment kunnen terugkeren. * check de website naar beschikbaarheid van deze activiteiten.

Familie- of verjaardag in het Gevangenismuseum

(Corona-proof) Een feestje geven, of familiedag organiseren? Daar heb je de ruimte voor nodig! En die ruimte kunnen zij je geven! Het Gevangenismuseum heeft namelijk gezellige zalen, die zij speciaal voor jouw gezelschap kunnen reserveren.

In het oude Tweede Gesticht waan je je terug in de tijd. Van strafkolonie naar werkgesticht en nu museum, de geschiedenis van het gebouw is nog goed zichtbaar. Een bezoek aan het museum kan natuurlijk niet ontbreken. Voor kinderen zijn er speciale speurtochten en een speeltuin op de binnenplaats van het museum.

Je wordt ontvangen met koffie en gebak, lunch én sluit de dag af met een borrel. Bovendien is het arrangement inclusief een bezoek aan het museum en optioneel een rondrit met de Boevenbus. Dit arrangement is te boeken voor max. 30 personen.

Overnachten

En wil je in het Gevangenismuseum logeren? Dat kan! 5 voormalig bewaarderswoningen op het terrein van het Gevangenismuseum zijn verbouwd tot sfeervolle, moderne appartementen. Er zijn (vakantie)woningen voor 2, 4 en 6 personen. Gratis toegang in het Gevangenismuseum tijdens het verblijf. 

Nieuwsgierig geworden? Klik op de roze button voor meer informatie!

Nationaal Gevangenismuseum

Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente in Drenthe! De leukste tips en uitjes!

Lente in Drenthe! De leukste tips en uitjes!

Naar het theater, naar het museum, naar de bios, naar een lunchtentje of restaurant, naar die binnenspeeltuin....welkom in het Drentse voorjaar.

Naar de uitjes