Het GevangenismuseumTerug naar het overzicht

Het Gevangenismuseum laat je vrij! Voor het hele gezin is er van alles te doen en te beleven!
Voor het hele gezin is er van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum.

Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot? Wil je weten hoe een gevangeniscel eruit ziet of een isoleer? Bij het Gevangenismuseum mag je overal in! Of maak een ritje in een echte oude Boevenbus.

In het Gevangenismuseum ontdek je ook alles over de geschiedenis van misdaad en straf door de eeuwen heen. Je ontdekt welke straffen en vroeger gegeven werden en hoe een strafinrichting er vroeger uitzag. En door verschillende foto’s en filmpjes maak je kennis met de gevangenis van nu. Sindskort heeft het Gevangenismuseum een nieuwe attractie: een escaperoom speciaal voor kinderen. En wel op de meest toepasselijke plek: een échte gevangenis! Gegarandeerd een spannend maar bovenal educatief kinderuitje.  

Of altijd al willen weten hoe het voelt om in de gevangenis te zitten? Bezoek dan onder leiding van een gids strafgevangenis de Rode Pannen. In deze beruchte gevangenis zien een aantal cellen eruit alsof de bewoners elk moment kunnen terugkeren. Durf jij het aan?

Nieuwsgierig geworden? Klik op de "roze website" button voor meer informatie!

Nationaal Gevangenismuseum

Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen
Openingstijden Zie website Prijs Volwassenen: € 9,50
Kinderen 5 t/m 12 jaar: € 4,75
Kinderen t/m 4 jaar: Gratis
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het is zomervakantie!

Het is zomervakantie!

Het is ZOMER en VAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop ze zich vervelen. Check onze blogs met zomertips!

Naar de Blogs