MammoetspoorTerug naar het overzicht

Mammoetspoor Holtingerveld, speurtocht voor kinderen. Volg het spoor van Moeno de Mammoet.
“In de mammoettijd, toen er nog geen mobieltjes waren, konden mensen toch berichtjes achterlaten. De jagers en verzamelaars stapelden kleine hoopjes stenen of ze legden takken op de weg.
Of ze maakten met een stokje een teken in het zand, bijvoorbeeld een pijl om aan te geven welke kant ze op waren gelopen.
Maak nu zelf een teken op de weg. We geven je een paar voorbeelden, maar je mag ook zelf iets bedenken. Wat heb je verteld?”

Dit is een van de opdrachten die kinderen tegenkomen als ze het spoor van Moeno de Mammoet volgen. Een nieuwe beleefroute voor kinderen van 2,7 kilometer, die is uitgezet vanaf het Informatiecentrum Holtingerveld. Het gaat over de Havelterberg, langs de hunebedden en natuurlijk is er ook een opdracht bij de schaapskooi.

Dus heb je zin in klimmen, sjorren, speuren en toeteren? Wil je weleens weten hoe het is om te leven zoals de mensen van heel, heel vroeger? Haal dan de buidel op bij de balie van de Tourist Info en volg het spoor van Moeno!

Klik op de roze website button voor meer info!

Tourist Info/ Toegangspoort Holtingerveld

Van Helomaweg 18
7971 PX Havelte
Openingstijden Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 10.30 - 15.30 uur
Elke zondag 11.00 - 15.00 uur
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hallo Herfst in Drenthe!

Hallo Herfst in Drenthe!

Yay! De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Het is nu echt bijna herfst! Een heerlijke tijd om eropuit te gaan met de kids!

Herfst tips