• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

10x leuke natuurwandelingen in Eindhoven en omgeving!

6 februari 2024
Heerlijk door de natuur wandelen en samen ontdekken wat de natuur elke seizoen te bieden heeft. Wij delen graag een aantal favorieten plekjes van ons. Van kabouterpaden tot aan zintuigentuinen. Lees en ontdek je met ons mee?
Kabouterpad Eersel
Voor de kleintjes is er het spannende Kabouterpad! Je krijgt een kaboutermuts op, wordt geschminkt en krijgt een hapje en drankje mee voor onderweg. Tijdens de wandeling kan je verschillende opdrachten maken die helemaal bij het seizoen passen. Na de wandeling krijg je zelfs nog een leuk aandenken! Wie gaat er de meeste kabouters vinden?

Kabouterpad Best
Het Kabouterpad is helemaal klaar! Maak kennis met kabouterfamilie Pluk, vind alle kabouters en leer alles over de bossen rondom 't Boshuys. Ben je een natuurliefhebber? Dan ben je hier na een wandeling of een sportieve fietstocht aan het juiste adres.

Kabouterpad Heeze
Bij Heidecafé De Strabrechtse Heide ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood loop je samen met je ouders de route. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten.

Kabouterpad Bakel
Landgoed Bakel is een terrein van 35 ha. gelegen op de grens van Bakel richting Milheeze. Hier hebben ze in een prachtige omgeving een kabouterpad aangelegd. Natuurpoort de Brandtoren, Reusel
Vanaf Natuurpoort de Brandtoren sta je zo op de Peelse Heide voor een mooie wandeling langs heide en vennen. Voor avontuurlijke kids vind je hier het Keimennekespad met sjoelbak, bochtig avonturenpark en boomstammen om op te balanceren.


Peuterroute Zandbos, Deurne
Voor de kleine kids is er een speciale peuterroute door het Zandbos gemaakt. In het boekje staan allerlei opdrachten om de natuur wat beter te leren kennen.

Speeltuin Heiakkerpark, Deurne
Speel verstoppertje in het speelbosje, bouw bruggen over slootjes, maak hutten en klim en klauter over boomstammen. De sloot is een bijzondere wereld waarin een hoop te ontdekken valt. Neem je schepnetje mee en ga op onderzoek!

Zintuigentuin Geldrop
Voelen, zien, ruiken een kleine ontdekkingreis door de Zintuigentuin. Jong en oud beleven samen plezier aan de mooie bijzondere Zintuigentuin. Met een speurtocht loop je de juiste route. De stokstaartjes zijn de gids, zij wijzen met hun neuzen de juiste kant op. Ook is er een labyrint en een doolhof.

Zintuigenpark Weert
Het Zintuigenpark nodigt uit tot spelen en ontdekken. De zintuigen zien, horen, voelen, proeven en ruiken worden intens geprikkeld. Zo vind je er oerdrums met doffe aardklanken, gordijnen van bamboepijpen en een luisterboek.

Natuurlijk heeft Eindhoven ook prachtige parken. Waar je lekker kunt fietsen, wandelen of hutten bouwen.
Nog meer mooie natuurplekken staan hier!

Geniet samen van de natuur!

NB: Check altijd voordat je gaat de openingstijden.