• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8 x Blotevoetenpaden in Brabant en ietsjes verder.

3 februari 2024
Blotevoetenpaden worden steeds populairder. Speciaal aangelegde paden vind je in prachtige natuurgebieden. Met verschillende ondergrond van zachte gras, fijn zand, houtsnippers, dikke takken. Vooral kinderen worden hier heel blij van. Kriebelende grassprietjes, blubber, verkoelend water, stevige stenen en heel veel meer prikkelende ervaringen kom je tegen op de blotevoetenpaden. Kijk vooraf wel even welke parken open zijn.
De ideale combinatie voor een actief, gezellig en een ontspannen dag. Heerlijk keuvelend met je kids door de natuur. Wij hebben een heel handig overzicht gemaakt van de blotevoetenpaden in Brabant en iets verder.Blotevoetenpad Brabantse Wal

Bergen op Zoom, Noord-Brabant
Tijdens de wandeling van 2,5 km op je blote voeten loop je over harde steentjes, boomstammetjes, modder of ... Zo cool! Na of voor je wandeling kun je genieten bij Stayokay van een heerlijke lunch of een drankje. Er is een fijn terras bij met speeltuin! Goed om ook te weten is dat er een Klimbos bij is! Kom ook en ontdek deze plek!Natuurspeeltuin Hoppies
Ammerzoden, Noord-Brabant
Dit speelpark is ooit begonnen als een maïsdoolhof naast de champignonkwekerijen de Hopwaag. Inmiddels is dit natuurspeeltuin uitgebreid met vele mogelijkheden om je uren te vermaken tussen alle elementen die de natuur ons biedt. Water, zand en groen vormen de basis van Hoppies Natuurspeeltuin. Wat echt leuk is, is het blotevoetenpad. Blotevoetenpad Toon Kortoomspark

Deurne, Noord-Brabant.
Het blotevoetenpad bestaat voor het grootste deel uit gemaaide graspaden en bospaden, een buggy is geen probleem. Onderweg kom je talloze andere belevenissen tegen zoals: uitkijktorens, hangmatten, tunnels en hutten. Een ware ontdekkingstocht door de Peel.

Blotevoetenpad Heeswijk-Dinther
Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant
Je wordt ontvangen met koffie en appelgebak en voor de kinderen is er cake en ranja. Na de uitleg en een rugzak met spullen ga je op pad! Het lopen op blote voeten gaat beginnen! Op je blote voeten lopen met 25 hindernissen over gras, kiezels, palen, door het water, modder, klapzand, houtsnippers etc is natuurbeleving ten voeten uit!

Blotevoetenpad Brunssum
Brunssum, Limburg
Vier kilometer vol hindernissen en verschillende ondergronden. Beleef de natuur tot in je tenen. Ga de uitdaging aan en neem de hindernis over de vijver.

Blotevoetenpad De Lieteberg
Zutendaal, Vlaanderen Belgie
Heel afwisselend, door het bos, zand modder water trappen en waterval. Het kan soms best spannend zijn. Je komt onderweg langs een uitkijktoren met een fantastisch uitzicht. En er is een bijencentrum, een vlinderserre en een insectenmuseum. 

Blotevoetenpad bij Klim en Avonturenbos
Samen met het Brabants Landschap is dit Avonturenpad ontwikkeld. Het is een educatieve wandelroute door het bos waarbij iedereen onderweg op een actieve manier leert hoe planten en dieren overleven. Ook zijn er meerdere uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers en een blote voetenpad. Super leuke gezinsactiviteit dus!

Tip: Neem een handdoek en droge kleding mee. Je mag vies en nat worden.

Heb je deze natuurspeeltuinen al eens ontdekt?