De paden op.....

6 januari 2020
De top 5 van Neeltje:
Een zonnige herfstdag of winterdag in het vooruitzicht? Trek je beste wandelschoenen aan en ga lekker naar buiten met de kinderen. Sinds vorig jaar wonen wij met ons gezin in Geldrop en we gaan er graag op uit in het weekend. Geldrop zelf en de nabijgelegen bossen van Mierlo en de heide in Heeze zijn heerlijke plekken.
Als je vanuit Geldrop richting Mierlo rijdt, kom je er vanzelf: de Molenheide. Je kunt er wandelingen van 4 km en 8 km maken, maar voor de wat minder enthousiaste (lange) wandelaars, is er ook de Speeltuin Molenheide op de Molenberg. Middenin het bos, met speeltoestellen van hout en overal lekker zand en gras. Met de losliggende takken kun je ook gave wigwamhutten maken.

Op dezelfde Molenheide vind je het Katoenpad , een verhaal in het bos. Het ontdekkingspad is gebaseerd op het boek Het 'Geheim van het verdwenen Katoenpad'. Via dit pad liepen vroeger de thuiswevers van Mierlo naar Geldrop. Je kunt over het pad lopen en via de spannende Katoenpad App meer te weten komen over deze legende. Vooral leuk voor kinderen vanaf 6 jaar, en mét de app, vinden wij.

Voor de wat kleinere boskabouters is het Kabouterpad in Heeze natuurlijk dikke pret. Staatsbosbeheer heeft aan het begin van de heide een wandeling uitgezet van 1 km, mét gevulde knapzak. Er zijn wel kosten aan verbonden (€5,- per kind). Je hoeft je er niet voor aan te melden. Het start- en eindpunt is HeideCafé De Strabrechtse Heide, waar je fijn een kop koffie kunt drinken als kabouterouder.

Aan de rand van Stratum vind je de Stratumse Heide. Gewoon lekker het bos inlopen en doorlopen tot de heide. Kijken of je de ‘’koeien’’ (Schotse Hooglanders!), tegenkomt!Tot slot, op loopafstand van ons huis en een grote favoriet: De Kasteeltuin van Kasteel Geldrop. Je vindt er een kinderboerderij, een zintuigentuin, een bloenentuin (De Baron z’n Hof) en achter het Kasteel een grote landschapstuin met op dit moment een walhalla aan paddenstoelen én als je heel stil bent, zie je ook de eekhoorntjes. De ‘’Kasteelhoeve’’ op het terrein is trouwens ook een aanrader; een heel gezellige plek voor koffie, limo, taart óf lunch.

Heel veel wandelplezier samen!

Neeltje is eigenaar van Neeltje Elizabeth - massage bij jou thuis (www.neeltjeelizabeth.nl) en mama van Julie (7), Vera (6) en Ben (4)

Zij heeft ook deze superleuk blog geschreven met toffe koffiespot. Ken jij deze plekjes al?