9 x De leukste pluktuinen in Noord-Brabant

7 juni 2021
Wat superleuk is om te doen samen met je kids, is fruit of bloemen plukken. Lekker wandelen en kletsen door de natuur en ondertussen de mooiste bloemen of het lekkerste fruit plukken. Meestal is er bij de pluktuin ook een terras waar je heerlijk kunt genieten van een cappuccino of limonade. Vaak zijn er ook dieren, speeltoestellen en andere activiteiten waar kinderen heel blij van worden.
Wij hebben een heel handig overzicht gemaakt van pluktuinen in Noord-Brabant.
Kijk vooraf wel even welke pluktuinen open zijn!

Pluktuin de Langendam, Waspik
Blauwe, witte bloemetjes, margrietjes, lelies elk jaar bloeien er weer andere bloemen. Geniet van de rust en de natuur en pluk ondertussen je hele emmer vol. Het er prachtig!

Philips Fruittuin, Eindhoven
Altijd al een speurtocht met spelletjesparcours dwars door de boomgaard willen doen? Of willen weten hoe het telen van fruit in zijn werk gaat? Dan vind je de Philips Fruittuin geweldig!

Pluktuin Hyacinth Sint-Oedenrode
Stel je het eens voor: op het terras bij het theehuis of aan een tafel, uitkijkend over de vijver. Een gezellig boeket samenstellen uit hun pluktuin.
Pluktuin 't Voortje, Mierlo

Prachtige en kleurige bloemen aan de rand van bos en weiland. Pluk zelf de bloemen die jij mooi vindt. Ze hebben ook heerlijke verse kruiden.

Boshoeve Sprankenhof, Udenhout
Alles in de tuin is biologisch en bij aankomst krijg je een plattegrond van de tuin, staan er plukmandjes en bakjes klaar! Ook zijn er eierrekjes verkrijgbaar voor het rapen van eitjes, zo leuk!

Het Aardbeienterras, Rijsbergen
Bij Het Aardbeienterras kun je samen met je kids heerlijk aardbeien plukken en mee naar huis nemen...of toch niet ... en lekker meteen opsmullen! De kinderen krijgen aan het einde zelfs een aardbeienknipdiploma!

Pluktuin Amelior, Molenschot
Zorgboerderij en pluktuin Amelior in Molenschot is een hele fijne plek om met kinderen naar toe te gaan. Je kunt er gedurende de zomermaanden heel leuk bloemen plukken in de pluktuin.Pluktuin de Groote Wielen, Rosmalen

Een tuin dat van én voor iedereen die er wil zaaien, oogsten of gewoon wil zien hoe groente en fruit groeit. Er staat ook een picknicktafel zodat je het fruit dat rijp is om te oogsten ter plekke van kunt gaan genieten!

Pluktuin de Vliert, Den bosch
Bij Pluktuin de Vliert kan je eigen groente of fruit zaaien, zelf plukken en daarna lekker opsmikkelen.

Heel veel plukplezier!