Hoera, het is bijna lente!

19 februari 2024
Het is lente! Je hoort de vogeltjes fluiten, de eerste lente zonnestralen schijnen op je gezicht en je ziet iedereen weer lekker veel buiten! We brengen de lente in huis én gaan er lekker op uit!
Nu de lente is begonnen, kriebelt het meteen om de lentesfeer weer in huis te brengen. En hoe leuk is dit om dit samen met de kids te gaan doen?

Maak je plantenbakje van wasknijpers
Leuk om je voorjaarsplantjes in te zetten! Je hebt alleen een leeg blikje van bijvoorbeeld tonijn of zalm wasknijpers, gekleurd papier, bloemetje van vilt (die kun je zelf maken of kant en klaar kopen) en lijm nodig.

Bloemen van verpakkingen
Van verpakkingen maak je zelf de leukste bloemen. Kijk maar! Heel leuk om de lentesfeer in huis te halen! Wat heb je nodig? Een verpakking van een Danoontje, een lege eierdoos, pijpenragers in de kleuren groen, oranje en rood, een scherp mesje en een schaar.Eetbare tulpen
Als we dan toch de tulpen weer in huis gaan halen, passen we daar ook onze hapjes op aan. Wat vind je van deze smakelijke tulpjes? De tulpjes zijn gemaakt van Cherrytomaatjes, kruidenroomkaas, een komkommer, een scherp mes en een klein lepeltje.

Mooie lentecakepops
Prachtig zijn deze lentecakepops. En natuurlijk erg lekker voor bij de thee! Deze cakepops zijn kleine kippetjes en daarom een echte aanrader voor de lente en voor Pasen! Met een kant en klare cake, botercrème, lollystokjes, wit glazuur en chocoladeglazuur (Dr. Oetker), versiersels in de vorm van kleine hartjes (Dr. Oetker), gele of oranje marsepein.Natuurlijk hebben we nog meer leuke lente-diy-tips voor je verzameld. Check ze hier!

Zodra de eerste lente zonnestralen schijnen, gaat bij ons de tuindeur open en genieten we van het lenteweer. Onze kinderen zijn heel graag buiten en wanneer ze de lente zon zien, vragen ze al snel of ze een korte broek aan mogen trekken en wanneer het zwembad weer opgezet mag worden...Tja dat duurt nog even…Maar tot die tijd zijn we ook al lekker veel buiten.

Buitenspeeltuin
Nu het lenteweer op komst is, start ook het seizoen voor de buitenspeeltuinen. Eind maart/begin april zullen de buitenspeeltuinen hun deuren weer openen. Wat dacht je van Speeltuin De Speuldries in Deurne, Speeltuin Sint Joseph in Eindhoven, Speeltuin de Kievit in Nuenen en Speeltuin de Bucht in Bergeijk. Maar er zijn er natuurlijk zo veel meer. Check ze hier allemaal.

Wandelen
Hou je van wandelen en picknicken met de kids?  Hier een handig overzicht van heerlijk parken in Eindhoven. Ooit wel eens naar Natuurspeeltuin in Deurne, Kabouterpad in Heeze of Peuterroute Zandbos in Deurne geweest? Ook echte aanraders.

Een ijsje eten
En zodra de zon gaat schijnen en de temperatuur boven de 10 graden komt, krijg ik hier thuis van onze jongens al de vraag wanneer we een ijsje gaan eten. Wij hebben de leuke ijssalons even voor je op een rijtje gezet.

Geniet van de lente!

Neem ook eens kijkje in ons overzicht pluktuinen en blotevoetenpaden. Heel gaaf om te doen met je kids!