• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Lente: 11x leuke dingen om buiten te doen met kinderen

2 februari 2024
Na de lange wintermaanden hebben we de binnenmuren van ons huis wel genoeg gezien. In de lente willen we graag naar buiten. De eerste zonnestralen pakken, het eerste ijsje eten en genieten van bloesem en lammetjes. Hieronder lees je 11 lente-uitjes om buiten te doen met je kinderen.
Leuke dingen om buiten te doen in de lente

1. Lammetjes kijken

Als de eerste lammetjes geboren zijn, weet je dat de lente in aantocht is. Een kraambezoekje aan deze wollige dieren mag daarom niet ontbreken in het voorjaar. Dat kan bij de (kinder)boerderij in de buurt of – als je heel veel lammetjes wilt zien – bij één van de grote schaapskooien in Nederland.

2. Zelf bloemen plukken

Bij de lente denken we al snel aan bloemen. Laat de bloemist-in-de-dop los in jouw kind. Misschien groeien er om de hoek prachtige veldbloemen om te plukken. Of laat je kind zelf een boeket samenstellen op de markt. Ook leuk: breng een bezoekje aan een pluktuin.

3. Lentebloemen zoeken

Ook de bloembollen staan in bloei in het voorjaar. De narcissen, sneeuwklokjes, krokussen en tulpen fleuren de wereld weer op. Tijdens een ommetje met het kleine grut kun je op zoek gaan naar de bekendste lentebloemen. Of maak eens een fietstochtje langs de kleurrijke bollenvelden.

Lees ook: 11x tuinieren met kids!

4. Koeiendans

Hoe zou jij dansen na maanden binnenzitten? De eerste dag in de wei is voor de meeste koeien reden voor een vreugde dansje. Een prachtig gezicht! 5. Speeltuinentocht

Nu de zon weer gaat schijnen, is het tijd om de lokale speeltuinen te herontdekken. In sommige speeltuinen zijn je koters misschien al een paar maanden niet geweest. Voor de echte fanatiekelingen is een speeltuinentocht een aanrader. Stippel een route uit langs verschillende speeltuinen en test in elke speeltuin alle speeltoestellen. Welke zouden de kids het leukste vinden?

6. IJssalon test

Is het al warm genoeg voor een ijsje? Je kinderen vinden vast van wel! Maar welk ijssalon in jullie stad is het beste? Er is maar één manier om het te ontdekken: in elke ijssalon een ijsje proeven. Tip: bestel per ijssalon één of twee smaken om samen te delen.

7. Toerist op de fiets

Sommige dagen lenen zich perfect voor een fietstochtje: weinig wind, een lekker zonnetje. De hoogste tijd om je eigen stad eens op de tweewieler te ontdekken. Op de fiets kom je toch weer op plekken waar je nooit geweest bent. En wist je dat er in veel steden speciale fietsroutes voor gezinnen zijn?

8. Buitenspelen zoals opa en oma

De volgende keer als jullie opa en oma spreken, vraag dan eens: wat deden jullie als kind tijdens het buitenspelen? Daar komen vast leuke verhalen en ideeën uit. Misschien kent opa nog wel een leuk hinkelspel of klom oma altijd in bomen. Natuurlijk kunnen je kinderen het daarna gelijk zelf uitproberen.9. Picknicken met je jas aan

Op de meeste lentedagen is het nog nét te fris om zonder jas naar buiten te gaan. Dus dan picknicken we gewoon met onze jas aan! Vul samen met je kids een tas vol lekkernijen om buiten op te eten. Tip: een waterdicht picknickkleed is in het vroege voorjaar onmisbaar.

10. Sporten met je kleine

Rennen, klimmen, skeeleren, voetballen. Samen met je kinderen sporten in de buitenlucht is gezond én gezellig. Pomp de voetbal dus maar op, trek de rolschaatsen van de plank en gaan!

11. Kikkerdril zoeken

Van eind maart t/m juni vind je kikkerdril in slootjes en vijvers. Wist je dat je dit dril kunt vangen en verzorgen tot kikkervisjes. In deze blog lees je hoe dat werkt: Kikkerdril: hoe doe je dat?