• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Unieke musea in de regio Eindhoven en Noord-Limburg voor kinderen

4 februari 2024
Bekijk de geschiedenis, beleef avonturen, maak je eigen kunst, bewonder legervoertuigen, loop een lampjes speurtocht, stap binnen in een wonderlijke droom......dit en nog veel meer is te ontdekken in de mooiste musea die de regio Eindhoven en Noord-Limburg te bieden hebben.
Motion Experience
De interactieve Imagination Experience van Motion prikkelt de zintuigen en dompelt de bezoeker onder in een fantasiewereld vol verbeelding, muziek, geur en emotie. Ervaar een explosie van emoties en geef je over aan een plek vol verwondering.

Philips Museum
De zon is voor ons een belangrijke bron van licht. Maar hoe maakte de mens licht voordat de gloeilamp werd uitgevonden? En wat maakte de gloeilamp allemaal mogelijk? En toen was er licht...Ontdek de geheimen van het museum met een speurtocht.

preHistorisch Dorp
In hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen. Vanaf 1 april weer open.

Mind Mystery
Laat je verbazen door rariteiten en optische illussies. Niks is wat het lijkt.Van Abbemuseum
Samen met je gezin naar kunst kijken en maken. Want samen met kunst bezig zijn is niet alleen leerzaam, het is ook hartstikke leuk en gezellig! Elke Familiekunstclub en Kinderkunstclub staat in het teken van een nieuwe thema en een nieuwe uitdagende opdracht.

Museum Klok & Peel
Voor kinderen is er van alles te beleven in het Klok & Peel Museum Asten. Er worden ook veel leuke speurtochten gegeven. Al eens in een vossenhol gekeken? En tijdens de vakantieperiodes worden er speciale activiteiten georganiseerd.

Bevrijdende Vleugels
Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten. Ga terug naar de tijd van de bevrijding.

Dit is een kleine greep uit de bijzondere musea die onze regio te bieden heeft. Hier vind je nog meer unieke musea die je ook niet wil missen.

Veel plezier.

Sanne