Naar de boerderij!

19 februari 2024
Wat is het toch fijn om naar de boerderij te gaan. Tussen de koeien, biggetjes, geitjes en meer leuke beesten, het echte boerenleven te ervaren samen met je kids. Hier vind je een aantal toffe boerderijen in de regio Eindhoven en Noord-Limburg.
De Genneper Hoeve Eindhoven
Een stadsboerderij met prachtige melkkoeien, kippen, varkens, een kaasmakerij en tuinbouw. Je kunt een heerlijke wandeling maken over het landgoed. Ondertussen zien hoe de koeien oversteken als ze naar de wei of stal gaan. Raap zelf je eigen eieren.

Leekzicht Boerdonk
Het is een melkveebedrijf met ongeveer 60 melkkoeien en circa 40 stuks jongvee. De koeienstal is van vele luxe voorzien, zo liggen de koeien op waterbedden. Echt waar.
Zo zijn er ook heel veel toffe activiteiten voor een dagje weg of kinderfeestje. Huifkar, wc borstels gooien, tour de boer, koiensurvival en heel veel meer.

De Beukentuin Hoogeloon
Heb je al ooit een varken van dichtbij gezien? Bij de Beukentuin kun je ze zelfs aanraken en mag je met de biggen knuffelen. En als je durft mag je mee in het strobed en tussen de grote zeugen zitten. Er is een gezellige gasthoeve met terras. En voor de kinderen is er ook van alles te doen. Ze kunnen springen op de airtrampoline, graven in de enorme zandbak, voetballen en skelter rijden. Gezellig tussen de biggen!

Kaasboederij De Ruurhoeve Hoogeloon
Maak kennis met de mensen achter de boerderij, leer hoe het proces van gras tot kaas in zijn werk gaat en breng een bezoekje aan de koeien en hun kalfjes. In het dierenweitje kun je ook gezellig met de geiten, kippen en konijnen knuffelen. Hoe leuk is dat!

Boederij De Brugge Deurne
Proef verse melk, maak er pannenkoekenbeslag mee en bak de lekkerste pannenkoeken! Natuurlijk mag je ze ook zelf opeten. Klaar met eten? Ga dan lekker knutselen, schilderijen maken of een spelletje spelen.IJsboerderij op ons erf Heijen
Zij maken ijs op ambachtelijke wijze van hun eigen melk van de koeien. Maar ook voor gluten/lactose vrij kun je bij hun terecht. Kom een (h)eerlijk ijsje eten.

De Gerrithoeve Oitserwijk
Genieten midden in de natuur op deze fantastische speelboerderij.

Speelboerderij De Steenuil Oirschot
Er is van alles te doen hier op het platteland. Kriebelend gras, kids een rode blos van het spelen, de geur van hooi en vers, een zelfgeraapt eitje aan het ontbijt. Kids kunnen ravotten in de speeltuin.

Eigen Wijs Boerderij Eindhoven
De stadsboerderij biedt een breed programma voor groot en klein. Knuffelen met de dieren of helpen voeren. Alles leren over het doen en laten van de bewoners.

Welke boerderij mag er van jou echt niet ontbreken in dit rijtje? Geef het aan ons door sanne@kidsproof.nl

Wist je dat wij ook leuke blogs hebben gemaakt over de Pluktuinen en Blotevoetenpaden.