Tips voor Pinksteren met kinderen

22 mei 2023
Met een lekker lang Pinksterweekend voor de deur hebben we weer leuke tips voor uit & thuis verzameld. Van fietstochtjes tot natuurspeeltuinen en van fotoshoots tot uit eten. Allemaal leuk met kinderen. Fijne Pinksteren!

Leuke uitjes voor Pinksteren 2023 met kinderen

Ontdek de speelnatuur in de regio. Van spelen in modderpoelen tot pootje baden en van boomstambalanceren tot beestjes zoeken. Oude kleren aan dus!

Zijn de natuurspeelplekken bij jou in de buurt vaak druk in het weekend? Aan het eind van de dag is vaak wat rustiger en kunnen de kinderen alsnog heerlijk spelen in de zon. Tijd voor een avondpicknick dus.

Stippel een fietsroute uit langs leuke plekjes. Dat fietstochtje wordt opeens nog véél leuker als je de kinderen onderweg een lekker ijsje belooft.Met mooi weer kunnen we weer genieten op het terras. Snel een plekje reserveren bij jullie favoriete eettentje dus!

Er zijn onwijs veel toffe kindermusea. Welke hadden jullie nog op je bucketlist staan?

Gaan jullie een dagje of weekend weg met Pinksteren? Kijk dan hier op één van de andere Kidsproof-regio’s voor tips daar in de buurt.Joepie! Pretparken en speelparken. Welke staat op jullie lijstje?

Bestel een lekkere lunchbox bij een lokaal restaurant of café en eet deze samen op tijdens een picknick in de tuin of onderweg.

Wat worden ze snel groot! Tijd voor een fotoshoot dus met het mooie weer. Kies een favoriet plekje natuur, trek de kids matchende outfits aan (bijv. allemaal jeans & wit of blauwe tinten) en zet het gezin op de foto. Of maak grappige foto's. 

Pak met het mooie weer een tas in met handdoeken en bezoek eens een waterspeelplaats. Lekker voor de kinderen om af te koelen, te spetteren en eens goed vies te worden ;)

Leuke tips en kinderactiviteiten voor thuis met Pinksteren 2023

Bedenk een grappige Kahoot quiz en speel deze online met familie of vrienden.

Vier een thuis- of tuinfeestje! Natuurlijk moet iedereen er voor de gelegenheid piekfijn uitzien. Haal dus je feestelijke kleding uit de kast!

Nog geen zomervakantieplanning. Gebruik het weekend om samen met de kinderen te brainstormen, googlen en dromen over de zomervakantie. Want er is een heleboel leuks dat nog wél kan. Kijk voor kindvriendelijke accommodaties op Kidsproofvakantie.nl
Doe met het gezin een grappige 24-uurs challenge. Eet bijvoorbeeld de hele dag alleen maar groene of rode dingen… Dat is toch best moeilijk!

Kies jullie favoriete spel en maak deze samen na in een nieuw thema. Uiteraard leuk om aan het einde van de dag samen uit te testen.

Als het zonnetje gaat schijnen dan denken wij al snel aan heerlijk barbecueën. Daag elkaar uit om dat eens anders te doen dan anders. Laat de kinderen bijvoorbeeld hun favoriete gerecht kiezen en probeer dat op de barbecue na te maken.

Of doe eens gek en begin al met barbecueën tijdens de lunch! Huh daar zullen de kinderen van opkijken.Vertel je kids over de ouderwetse drive-in en buitenbioscopen en maak deze daarna zelf na. Zet je tv, laptop of projector in de tuin, maak een comfortabel zitje en play!

Cocktails zijn super feestelijk én daar hoeft helemaal geen alcohol aan te pas te komen. Zoek samen zomerse cocktailrecepten op en open met de kinderen een eigen cocktailbar in huis.

Krijgen jullie van tapas ook altijd een vakantiegevoel? Verzin allemaal je eigen tapas, maak ze samen én eet ze gezellig in de tuin op of neem ze mee naar een picknickplekje in de buurt.

Ontbijt met toetjes! Dat zouden de kinderen wel elke dag willen. Brownies, donuts, cheescake, vla… wat een gekkigheid.

Ontdek ook eens het Maashorst gebied. Prachtige juweeltjes!