Sinterklaas intochten Noord-Limburg 2020

30 oktober 2019
Alle data en tijden worden nog aangepast
Hij komt...Hij komt....Sinterklaas zal zaterdag 16 november weer naar Nederland komen. Spannend! Zijn jullie erbij?
Venray
Eindelijk, het is weer zover !!! Op 16 november komen de pieten en Sinterklaas weer aan in Nederland. Een groot feest, heel veel kinderen en natuurlijk kun je alles op tv volgen. Een aantal pieten zullen direct naar Venray reizen als ze van de boot afkomen, dus is het feest op tv klaar... kom dan snel naar het centrum van Venray. De pieten zijn daar al heel snel te vinden.

Weert

Sint Nicolaas komt ook dit jaar weer naar Weert! Na zijn intocht in Apeldoorn stoomt hij direct door naar Weert! Op zondag 17 november komt de Goedheiligman met zijn pieten voor de 105e keer in Weert aan. Via de Zuid Willemsvaart vaart de Sint naar Weert en meert af met zijn schip de ‘Spanje’ om 14.00 uur aan de Werthaboulevard.
De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Oelemarkt, Hoogstraat, en eindigt op de Markt. Burgemeester Heijmans wacht de Sint op aan de Markt. Na alle liedjes en dansjes zal Burgemeester Heijmans Sinterklaas en zijn pieten officieel welkom heten in Weert

Sevenum
Vier feest met Sinterklaas en zijn Pieten in De Wingerd in Sevenum op zondag 17 november 2019.

Venlo
Sinterklaas wordt om 15.30 uur op 17 november door Burgemeester A. Scholten ontvangen in de stadshaven van Venlo. Nadat de Pieten handjes hebben gegeven en wellicht een snoepje hebben uitgedeeld gaat Sinterklaas met z’n pieten via de Maasstraat, Kwartelenmarkt, Kleine Beekstraat, Vleesstraat, Klaasstraat, Begijnegang en Sint. Jorisstraat naar de Markt voor het stadhuis. Hier zal Sinterklaas om 16.00 uur alle kinderen vanaf het bordes toespreken. In de grote zaal van de Maaspoort start om 16.15 uur de receptie waarbij de kinderen de Sint een handje kunnen geven.

Roermond
Intocht St. Nicolaas in Roermond. Aankomst in de Roer op de Vismarkt om 14.00 u op 17 november. Vandaar trekt de stoet over de Stenenbrug, Brugstraat, Marktstraat, Luifelstraat, Kraanpoort, Markt, Steenweg, Munsterplein voorlangs voorheen de V&D naar het kiosk. Tevens een korte doorloop van enkele pieten naar het Stationsplein en terug.

Nog meer inspiratie met Sinterklaas vind je hier!

Ook de intochten in de regio Eindhoven hebben wij op een rijtje gezet!

Waar slaapt Sinterklaas?

Fijne Sinterklaastijd.

Liefs Sanne