8 leuke strandspelletjes

3 april 2023
Natuurlijk, met een emmer en een schep kunnen veel kinderen zich prima vermaken, maar met deze spelletjes wordt je stranddagje net even anders!
1. Waterflessenspel Ieder kind krijgt een fles gevuld met water en zet deze fles (zonder dop) voor zich neer. Om de beurt mogen ze nu proberen de fles van een ander omver te werpen. Wordt je fles geraakt? Snel de bal pakken, dan mag je hem daarna weer rechtop zetten. Fles helemaal leeg? Dan ben je af…

2. Doorgeefspel Het enige wat je voor dit spelletje nodig hebt, zijn bekertjes en een aantal kinderen. Zet alle kinderen in een rijtje achter elkaar. Het eerste kind krijgt een bekertje gevuld met water en de andere kinderen krijgen lege bekertjes. Het eerste kind moet het volle bekertje over zijn of haar hoofd leeggieten in het bekertje van de volgende persoon. Dit gaat zo door tot het water op is..

3. Waterpistool wedstrijd Geef elk kind een (strand)bal en een waterpistool. Teken een start en een finish in het zand en laat de kinderen met het waterpistool de bal voor zich uit spuiten. Het kind dat zijn of haar bal als eerste over de finish heeft gespoten, wint!4. Darten in het zand Teken in het zand een ‘dartboard’. Begin met een kleine cirkel in het midden (de roos) en teken daar 3 steeds grotere cirkels omheen. Teken nu een lijn. Hier gaan alle kinderen achter staan. Zij gooien steentjes of schelpen en proberen in de roos te mikken. Een schot in de roos levert 10 punten op, de volgende cirkel 5, dan 2, dan 1 en gooi je je schelp of steen buiten de buitenste cirkel, dan krijg je geen punten. Wie het eerst 25 punten heeft, heeft gewonnen!

5. Krabbenrace Teken een start en een finish in het zand. Ga allemaal zijwaarts als een krab op handen en voeten staan en kruip zo snel mogelijk van de start naar de finish! Ook grappig: achterwaarts of juist voorwaarts (maar dan wel over een langere afstand!).

6. Drijfzand Maak een cirkel in het zand met ongeveer een meter doorsnee (of iets groter als er heel veel kinderen meedoen). In de cirkel is het drijfzand. Pak elkaars handen vast en ga om de cirkel heen staan. Als je ‘start’ roept, probeert iedereen elkaar in het drijfzand te duwen of trekken. Wie met z’n voeten over de lijn gaat, komt in het drijfzand en is af!

7. Schelpendans Teken een hele grote cirkel in het zand en leg in het midden een aantal voorwerpen of schelpen neer. Alle kinderen lopen om de cirkel heen. Als je op het fluitje blaast (of een ander geluid maakt), rent iedereen zo snel mogelijk naar het midden en pakt een schelp. Het kind dat geen schelp heeft, valt af…

8. Boter, kaas en eieren in het zand Teken eerst het raster (twee horizontale lijnen en twee verticale lijnen) en teken om en om een rondje of een kruis. Wie het eerst drie op een rij heeft, heeft gewonnen!Liever iets rustigs? Laat ze dan van schelpen en stenen een mooi strandschilderij maken! Als hij af is, maak je er een mooie foto van. Leuke herinnering voor in het fotoboek.

Veel strandplezier!

Tip: Kijk eens bij onze categorie Zwemmen & Strandjes voor een leuke zwem- of speelplek.