Wat heeft Eindhoven toch natuurjuweeltjes

24 september 2020
Soms zeggen vrienden van mij wel eens dat Eindhoven vol staat met beton. Een strakke industriele uitstraling klinkt wat prettiger in de oren zeg ik dan. Het klopt. Maar oh wat heeft Eindhoven mooie natuurplekjes.
Stadwandelpark is daar een van. Het Stadwandelpark ligt aan het begin van de wijk Stratum. Natuur en kunst zijn daar op een mooie manier verbonden. Er bevinden zich 30 prachtige sculpturen. Een heerlijke plek waar wij graag wandelen, fietsen, spelen of picknicken. Met mooi weer is het park levendig. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Sterrenwacht en ruimtewandelen, met een gratis app. Of kom gezellig een drankje drinken bij Het Stadspaviljoen en Restaurant Thym Waar de kinderen nog even verder kunnen spelen.

Het Philips de Jonghpark is ook zo mooi. Het park vind je in het stadsdeel Strijp. De plek waar de familie Philips zelf woonde. Voor rust maar er is ook genoeg levendigheid. Mijn jongens hebben in dit park ooit een gave boomhut gevonden misschien is die er nog wel ;). En natuurlijk mag er geen plek ontbreken waar wij graag even een heerlijke cappuccino en chocomelk drinken en dat is bij het Parkpaviljoen.

Henri Dunantpark 
is ook zo'n park waar je graag een keer naar toe wilt. Een wandeling door zeer afwisselinde 22 hectare natuur. Prachtige bomen, verschillende hoogtes maar ook waterpartijen en een moerasvijver. Picknicken of vissen kom naar het Henri Dunantpark! Misschien vind je wel een hele grote boom om in te klimmen.

Genneper Parken
 wat zijn wij blij met jou. Verschillende wandelpaden leiden je langs prachtige natuur. Het park ligt langs de riviertjes de Dommel en de Tongelreep. Ook bevinden zich hier de boerderij Genneper Hoeve, PreHistorischdorp en het Heempark Frater Simon Deltour. Ideale plek om een dagje met kinderen eropuit te gaan. Nadien nog een drankje en een potje midgetgolf doen bij Paviljoen Gennper Parken
En zo is er nog zo veel meer moois in Eindhoven en omgeving!

Als het nu echt heel hard regent en je wilt niet nat of vies worden dan hebben wij ook toffe binnenspeeltuinen voor je op een rijtje gezet!