6x op wintersport in Nederland

27 november 2023
Het plezier van wintersport maar dan dicht bij huis! Op deze winterse plekken kun je met het hele gezin genieten van de sneeuw en ijs in eigen land.

SkiClub Wolfskamer

Een skigebied midden in ’t Gooi. Ja echt! Bij SkiClub Wolfskamer in Huizen ski je alleen van een groene pistes in plaats van witte. Gewoon lekker buiten. Je kunt hier vrij skiën, maar voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er ook ski- en snowboardlessen.



De Uithof

De Uithof in Den Haag is een waar paradijs voor actieve kinderen. Skiën, snowboarden en schaatsen: het kan hier allemaal. Willen jullie de banen liever eerst een keer uitproberen? Dan biedt de proefles een fijne uitkomst. Ook voor iedereen die niet zo van de kou geniet is hier genoeg te doen. Denk aan karten, lasergames, klimmen en meer.



Snowcenter Montana

Durf jij jouw kleuter van 4 nog niet mee te nemen op wintersport? In Snowcenter Montana in Westerhoven kunnen jullie heerlijk laagdrempelig oefenen op de lange latten. Je kunt kiezen voor één van de lessen of lekker vrij skiën. En voor het echte wintersportgevoel kun je achteraf opwarmen in de Montana Bar met uitzicht op de besneeuwde pistes.



Schaatsbaan Blik & Burgers

Het echte Nederlandse wintergevoel krijg je bij Blik & Burgers in Zeist. Dit topplekje voor gezinnen heeft t/m 1 maart 2020 een leuke schaatsbaan staan. Maar ook in de andere seizoenen zitten je hier heerlijk met kinderen in het restaurant of bij de speeltuin.



Skicentrum De Wijchense Berg

In de bosrijke omgeving van Wijchen kun je heerlijk buiten skiën. Skicentrum De Wijchense Berg heeft een fijne outdoor skipiste die bestaat uit matten met daarop miljoenen balletjes. Zo lijkt het skiën of snowboarden net echt. Voor kinderen vanaf 5 jaar zijn er skilessen, maar ook vrij skiën is mogelijk voor de meer ervaren wintersporters.



SnowWorld

Achter de muren van SnowWorld schuilt een he-le-boel sneeuw! Met de langste pistes van de Benelux voelt het echt als wintersport én heb je altijd sneeuwzekerheid. Voor de allerkleinsten is er een speciale kinderpiste, waar ze voorzichtig kunnen leren skiën of snowboarden. SnowWorld heeft meerdere locaties in Nederland, dus vast één in de buurt.