• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

6X De leukste dierentuinen van Noord-Brabant

4 februari 2024
Zo gezellig, samen naar de dierentuin! Bijvoorbeeld tijdens je papa- of mamadag met je dreumes of peuter, met de kids tijdens een studiedag of juist met het hele gezin als leuke weekend-uitje! Hoe dan ook, altijd een succes! Wil je weten wat onze favoriete dierenparken in Noord-Brabant zijn? Ontdek ze hier!

Dierenpark Zie- Zoo in Volkel

Dit is niet zoomaar een zoo. Zij zijn de eerste zorgdierentuin van Nederland. Het dierenpark is low-budget en gespecialiseerd in bijzondere dieren. Kom gezellig een dagje op bezoek bij de dieren in Volkel!

Beekse Bergen - Hilvarenbeek

Ontdek onze natuur en prikkel al je zintuigen tijdens een van de indrukwekkende safari’s bij Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Verken de schoonheid van de savannes, bosgebieden en haar indrukwekkende bewoners; sta oog in oog met leeuwen, olifanten en giraffen en verwonder je over de veelzijdigheid van onze adembenemende natuur.  

Zoo Veldhoven

Zoo Veldhoven is een dierentuin vlakbij Eindhoven. Voorheen stonden zij jarenlang bekend als Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien. De collectie van vooral papegaaiachtige is uitgebreid met roofvogels, flamingo’s, pelikanen en diverse soorten zoogdieren, zoals zebra’s, ringstaartmaki’s en alpaca’s.

Dierenpark de Oliemeulen

Bij dit dierenpark zijn er dagelijks demonstraties met een slang en een vogelspin en je kan ze ook aanraken! In de weekenden zijn er roofvogelshows te zien. Naast deze dieren zijn er nòg meer bijzondere dieren te zien in Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg.

BestZOO

Het dierenpark waar je nog echt die Brabantse gezelligheid ervaart! BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker dicht bij de dieren kunt komen en de dieren goed kunt zien. Je komt ogen tekort!

Dierenrijk in Mierlo

Hé jij, kom eens dichterbij. Vlakbij Eindhoven, tussen de velden ligt een hele bijzondere dierentuin. Een gezellige plek waar mens en dier samen plezier maken. Van grote neushoorns tot kleine pinguïns. Van trotse tijgers tot vrolijke kriebelvisjes. Ze doen allemaal mee in Dierenrijk.

ZooParc Overloon

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tijdens je avontuurlijke Expeditie geeft het kompas de hoofdroute aan. Durf jij af te wijken?

Alle deze dierenparken liggen in de buurt van Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Breda. Sommige net iets verder maar zeker de moeite waard! Duik in een wereld vol dierenpracht en beleef een gaaf avontuur in de dierenparken van Noord-Brabant. Van exotische ontmoetingen tot adembenemende shows, deze parken zijn de place to be voor een tof gezinsuitje.

Geniet samen van een dag vol plezier, opwinding en onvergetelijke momenten. Maak jullie eigen safari herinneringen in Noord-Brabant!

Veel plezier!

Liefs Klazien, Sanne & Carlijn

Ben je opzoek naar nog meer leuke familie-uitjes in Noord-Brabant? Ontdek ze hier!