icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Top 5 fijne koffiespots met je kinderen

6 januari 2020
Warme chocomelk, heerlijke cappuccino....Neeltje deelt haar favoriete plekjes met ons.

Ik ben een echt stadsmens. Toen ik twee jaar geleden vanuit Rotterdam in Eindhoven kwam wonen, was het eerste wapenfeit een gezinsabonnement op de bibliotheek. Om daarna op zoek te gaan naar de beste plek voor koffie met kinderen (ik heb er 3, allemaal tussen de 2 en 5 jaar oud). Liefst hebben ze er ook ranja voor een vriendelijk prijsje, want het leven met 3 kleine kinderen is al duur genoeg.
1. Bij Meneer de Boer op de Keizersgracht stap je je lievelingshuiskamer binnen. De ruimte is knus, de koffie is goed en de eigenaren Sabine en Maurice zijn zúlke fijne, warme mensen. Voor je kinderen bestel je een limonadesiroop in diverse smaken. In een open kast staat kinderspeelgoed, met name spelletjes en puzzels. Doordeweeks zijn ze al om 07.00 open en zaterdag & zondag vanaf 08.00 uur. Ideaal voor vroege vogels dus.2. Het Koffiehuisje in Philipsdorp opende medio december 2017 haar deuren en mijn stempelkaart is nu al bijna vol... Ik ben zó blij met dit lichte, sfeervolle plekje op loopafstand van mijn huis. Ook hier serveren ze ranja, mét een rietje. Halverwege de zaak is mijn favoriete zitplekje, naast het speeltafeltje voor kinderen. In een klapbankje vind je papier, potloden, boekjes en legpuzzels. Ook hier kun je vroeg terecht: vanaf 08.00 uur (di t/m vr) of 09.00 uur (weekend).

3. Het grootstedelijke Grand Café Usine in de Lichttoren met haar hoge ramen en fijne leestafel is ook zo’n goede spot. De kinderhoek is recent vernieuwd. De donkere gordijnen zijn weg, het licht is aangezet (het is immers de Lichttoren) en mijn jongste dochter sjouwde met de plastic ‘’voedingsmiddelen’’ om mee te spelen. Ik genoot dus recent van een heerlijke cappuchino mét plastic pizza margaritha, terwijl mijn oudste dochter tevreden in de Donald Duck zat te bladeren.

4. Coffeelovers Van Piere, in de kelder van boekhandel Van Piere op de Nieuwe Emmasingel is mijn favoriete plekje als mijn zoontje van 2,5 jaar mee gaat. Je hebt geen kind aan hem als hij op één van de computerschermen tussen de kinderboeken spelletjes speelt. En uiteraard heeft Eindhovens grootste boekwinkel een ruime collectie aan voorleesboeken.

5. Tot slot uiteraard het Bibliotheekcafé in de Witte Dame. Eigenlijk de enige van dit lijstje waar je ook met een kind dat nog rondkruipt goed terecht kunt. Bij de kinderboeken staan lekkere hangbanken en ligt een zacht vloerkleed. Volop boeken, puzzels en een speelgoedkeuken. Kinderen vanaf kleuterleeftijd kunnen op de computers langs de wand spelen. En na een koffie verkeerd en mét een nieuwe portie leesvoer gaan we dan weer huiswaarts.

Heel veel plezier!