Ally Con - Superheldenevenement in De Nieuwe Bibliotheek

10 december 2023

Op 30 december wordt De Nieuwe Bibliotheek getransformeerd tot het hoofdkwartier voor alle helden van de stad tijdens Ally Con! Hét ultieme evenement om de betoverende wereld van comics te ontdekken en te beleven. Of je nu een doorgewinterde comic fan bent of gewoon op zoek bent naar een bijzondere dag vol avontuur in de bieb, Ally Con heet iedereen welkom. 

Ontdek je innerlijke held(in)

Stel je voor dat je je kunt verkleden als je favoriete superheld of misschien zelfs je eigen superheld kunt ontmoeten! Gedurende de hele dag zijn er tal van activiteiten waar je aan kunt deelnemen en van kunt genieten. Het evenement heeft voor ieder wat wils.

Workshops en Meer!

Laat je creativiteit de vrije loop en volg een workshop manga-tekenen of neem deel aan een opwindend lightsaber-gevecht. Ontdek ook helden op het podium met films, muziek en theater die de hele dag voor een adembenemende sfeer zorgen.

Een greep uit het programma voor kinderen tot en met 12 jaar:

Superhelden Knutseltafel
Sluit gezellig aan bij de knutseltafel en laat je creativiteit de vrije loop! Je kunt de hele dag door lekker komen knutselen. 



Ballonenartiest
Tussen 11.00 en 15.00 uur vind je in de bieb een echte ballonenartiest! Op magische wijze tovert ze ballonnen om in een superheld of een lightsaber.

Superbeesje is al onderweg 2+
Tijdens Ally Con maken ze van het voorlezen een echt feestje! We lezen voor uit het boek Superbeesje is al onderweg. Als dieren in nood zijn, komt Superbeesje in actie. Met al zijn fantastische hulpmiddelen weet hij ze in een handomdraai te redden.



Star Wars Lightsaber Battle Workshop 7+
Ontketen de kracht van de Lightsaber! Dompel jezelf onder in de galactische wereld van de Lightsaber. Speciaal ontworpen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Leer de kunst van het lightsaber vechten onder begeleiding van ervaren instructeurs. 



Superhelden Schmink 2+
Laat je schminken als jouw superheld!



Workshop Heldenmaskers maken 5+
Tijdens deze creatieve workshop maak je samen met Atelier Zoo Creatief je eigen superheldenmasker en ben je klaar om je superkrachten uit te proberen.



K-Pop Dance workshop 8+
Stap in de wereld van ritme en beweging op Ally Con's K-Pop Dance Workshop! Ontketen je innerlijke danser en dompel je onder in de energie van K-Pop. Een unieke ervaring vol beats en vibes.



Workshop Koos de Koala 5+
Luister naar het verhaal van Koos de Koala, doe mee met de quiz over natuur en dieren. En kijk mee naar een aflevering van Moos & Koos. Koos komt natuurlijk langs voor een meet&greet. Stel al je vragen en ga met deze held op de foto!



Familievoorstelling Meneer B. is een held 4+
Meneer B. is een Held (op sokken) is een komische kruising tussen Superman en James Bond, een doldwaze parodie op heldenverhalen en actiefilms.



Levend Stratego 'Superhero editie' 10+
Betreed het strijdtoneel van de superhelden! Ally Con brengt levend stratego naar een nieuw niveau met een epische twist. Verover de vlag, versla de tegenstand en ontdek welke superheldenteams triomferen op 30 december. Durf jij de uitdaging aan te gaan? 



Filmprogramma

Tijdens Ally Con draaien ze ook toffe films! Bekijk, The Boy and the Heron, Godzilla Minus One en The Marvels

Voor de iets oudere kids is er een speciaal 13+ programma. Bekijk alle activiteiten zoals het Cosplay Catwalk Contest, een optreden van Fire Proof, een VR Experience en nog veel meer!



Maak je dus klaar om je innerlijke superheld te ontdekken en samen met ons een dag vol avontuur en magie te beleven op Ally Con in De Nieuwe Bibliotheek. Mis het niet!  Klik voor meer informatie over tickets en films op de roze websitebutton!

TIP: Na Ally Con een hapje uiteten? Bekijk onze Uiteten-pagina voor kindvriendelijke restaurantjes in Flevoland! 
Naar de website