8x creatieve clubjes voor het nieuwe schooljaar in Flevoland!

20 augustus 2022
De zomervakantie maakt langzaam plaats voor het nieuwe schooljaar. Spannend! Zoek je nog een leuke creatieve club? We hebben 8 super leuke creatieve clubjes in Flevoland voor je op een rijtje gezet.
Creatieve clubjes voor kinderen in Flevoland

1. KLEURinCULTUUR

KLEURinCULTUUR organiseert naschoolse kunst- en cultuurworkshops voor kinderen van 4 t/m 14 jaar in Almere. De stichting wil kids kennis laten maken met verschillende kunstvormen zoals muziek, theater, beeldende kunst, streetdance, portretten schilderen, beats maken, yoga en nog veel meer! Centraal staan allerlei verschillende kleurrijke activiteiten voor kinderen in verschillende wijken van de stad. 

leuke clubjes


2. Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere is een belangrijke stichting die zich inzet voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Het fonds betaalt de contributie / het lesgeld van deze kinderen. Niet alleen omdat deze activiteiten leuk zijn voor kids maar ook omdat het belangrijk is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Voor meer informatie en de spelregels klik hier3. TeleKids Musicalschool

Een echt podiumbeest? Dan is de TeleKids Musicalschool misschien wel iets voor jou! Telekids Musicalschool laat alle kinderen, hoe jong of oud, waar vandaan en met welke talenten dan ook, deel uitmaken van een kleinschalige én een grote musicalproductie met alles erop en eraan. Theater, dans, zang, het komt allemaal aan bod. Een onvergetelijke ervaring dus.


4. Theaterschool Almere

Tijdens de acteer lessen van Theaterschool Almere krijg je elke week een uur les. Kids vanaf 6 tot 12 jaar zijn van harte welkom. Motivatie en inzet is belangrijk tijdens de les waarbij het plezier van de spelers voorop staat! Je leert improviseren, samenspel, emoties, scene opbouw, ruimtegebruik, personage opbouw en nog veel meer. Enthousiast geworden? Klik hier voor meer informatie. 


© Foto van Suusfoto 


5. Peuterdans Kubus Lelystad

Heerlijk swingen en bewegen tijdens Peuterdans bij De Kubus. Met spel en fantasie, spelen met muziek en materiaal levert de les een belangrijke bijdrage aan een brede ontwikkeling van het jonge kind. Rond deze leeftijd leren kinderen de wereld om zich heen steeds beter begrijpen en emoties te verwerken. Ook wordt er af en toe gewerkt aan de uitbreiding van de woordenschat. Super leuk maar vooral ook waardevol voor de ontwikkeling van je peuter!6. Cultuurbedrijf NOP Emmeloord

Cultuurbedrijf NOP biedt super veel verschillende workshops of modules op het gebied van dans, drama, beeldend en muziek. Zo zit er voor iedereen dus wel iets tussen wat hij of zij leuk vindt. Daarnaast kunnen alle leeftijden er terecht. Klik hier voor alle workshops en modules!


7. Popschool Meerpaal (7+) 

Steel de show bij de Popschool van De Meerpaal in Dronten! Wil je graag samenspelen met andere muzikanten? Of zelf songs schrijven en opnemen? Je leert tijdens de lessen luisteren naar elkaar, vorm en stijlgevoel ontwikkelen en improviseren. Je gaat ook zelf een repertoire bedenken. Behalve aan muziek maken, besteed je ook aandacht aan het bedienen van een mengpaneel en de presentatie. Aan het einde van ieder blok van tien lessen wordt er een bandnight georganiseerd waar alle bandjes hun repertoire kunnen laten horen. Super gaaf!

 

8. Little Notes

Last but not least: Little Notes. Dit zijn super leuke lessen die barsten van de live muziek voor baby’s, dreumesen en peuters. Een magische mix van gave instrumenten, groovy nieuwe liedjes en fantastische klassiekers, Little Notes is een schat aan muzikale inspiratie voor jouw familie. Tijdens de wekelijkse 40 minuten zullen jullie dansen, zingen, spelen, luisteren en ontdekken.Met deze 8 super leuke tips hebben we jou hopelijk meer inspiratie gegeven voor een creatief clubje dit schooljaar. Succes!

TIP: Op zoek naar leuke tips en uitjes voor kinderen? Hier vind je een overzicht met alle kinderuitjes in en om Flevoland! Naar de website