icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Gratis uitjes in Almere

11 oktober 2017
Eropuit met de kids kan ook helemaal voor niets! In Almere barst het van de leuke activiteiten die niks kosten. Kidsproof heeft een aantal leuke gratis activiteiten op een rijtje gezet voor alle ouders die wat centjes willen besparen. En natuurlijke beleven de kids weer een dagje vol avontuur en plezier! Hoeveel ga jij er uitproberen?
gratis uitjes almere
Stadslandgoed de Kemphaan
Ga lekker naar buiten met het gezin en ontdek wat Stadslandgoed de Kemphaan allemaal te bieden heeft. Maak een wandeling of een fietstocht, neem een kijkje bij de dieren of shop in de landgoedwinkel!

Stadsboerderij
Bezoek bijvoorbeeld de gezellige Stadboerderij op De Kemphaan. Maak een praatje met de boer, neem een kijkje in de koeienstal of ruik aan meer dan 50 soorten kruiden in de kruidentuin! Op zaterdag is er ook boerenmarkt.

De Oostvaardersplassen
Voor actieve outdoor kids is ook natuurgebied De Oostvaardersplassen een hele belevenis. In dit uitgestrekte gebied wonen bijzondere dieren. Spot jij de edelherten, konikpaarden of heckrunderen?De Nieuwe Bibliotheek en Flevomeer Bibliotheek
Blijf je liever binnen? Ga eens naar de bibliotheek: er zijn eindeloos boeken om te lezen! Kruip lekker weg in de loungehoek of kom naar het voorleesuurtje!

Speeltuin de Speelhaven
Speel en klimplezier vind je in Speeltuin de Speelhaven in het centrum van Almere Haven! Klauter op het klimrek of bouw een zandkasteel. Een heerlijke plek voor jonge kinderen!

Skate en Skeelerroute
Rollen, rollen, rollen… Almere heeft heel veel geschikte paden om op te skaten en skeeleren. Een super leuk uitje! Scheur jij straks met het gezin over de weg?

BMX-baan
Nog een spannende sport is BMX! Almere heeft een eigen spectaculaire BMX-baan, waar jij al jouw trucjes en kunstjes kan komen oefenen. Knap hoor!Kindercache
Zijn jullie meer op zoek naar een uitdaging? Ga dan samen met Kleine Bever de uitdaging aan! Op de Kemphaan ligt een schat verborgen, en met de aanwijzingen in het verhaal kom je achter het coördinaat van de schat.

Vindplaats Oker
Almere is een jonge stad, maar de grond heeft een rijke geschiedenis! Ontdek meer over het archeologische verleden van de stad bij Vindplaats Oker.

Erfgoedhuis Almere
Krijg je niet genoeg van archeologie? In het Erfgoedhuis van Almere leer je alles over de bodem van Almere en de bijzondere opgravingen die gedaan zijn.

Kinderboerderijen Almere
Dierenvriendjes opgelet! Almere telt ook verschillende gratis kinderboerderijen! Wat is er nou leuker dan een middagje dieren knuffelen? Ze zijn zo schattig!

Vindplaats Zenit
Combineer je liever ontspanning met een leerzaam uitje, dan kun je bij Vindplaats Zenit terecht. Deze archeologische vindplaats is een fijne en groene ontmoetingsplek met een vlindertuin, moestuin en educatieve plekje voor kids!
Tip! Check ook eens onze andere blogs voor meer leuke (gratis) uitjes, zoals een overzicht met fijne speeltuintjes of speelparadijzen!