• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Grote buitenspeeltuinen in Flevoland

19 augustus 2023
Heerlijk! Een dagje erop uit met de kids naar de speeltuin. Lekker rennen, klimmen, klauteren en nieuwe avonturen beleven terwijl jullie allemaal een frisse neus halen. Wij hebben fijne, grote speeltuinen in Flevoland voor je op een rijtje gezet!
Grote buitenspeeltuinen in Flevoland

1. Speeltuin Marina Muiderzand

Marina Muiderzand ligt aan het mooie IJmeer en is de perfecte plek voor een dagje uit! Voor de kinderen is er gelukkig ook genoeg te beleven in gave speeltuin, ontwikkeld door Goede speelprojecten! Klauter over de boomstronken of klieder lekker met een emmer en schep in het zand.

Speeltuin Marina Muiderzand is heerlijk voor kinderen om in te struinen en ravotten!

2. Natuurspeeltuin De Plek

Leef je uit in de mooie natuurspeeltuin De Plek in Almere Haven! Er is een mooie vogel-kijkhut en een gave biodiversiteit boom met 40 appartementen. De Plek kun je vinden in Almere Haven.

Spelen in waterrijk natuur voor jong en oud!

3. Zuiderzeespeelbos

Voor een zonnige dag is de waterspeelplek in het Zuiderzeespeelbos een fantastische speelplaats! Er is een eilandje, een trekpontje en een half gezonken schip. Lekker kliederen met water! En in minder mooie periodes volg je de paden en kom je verschillende toffe speelobjecten tegen. Van klimtouwen tot springpaaltjes.4. Speeleiland De Meridiaan

Speeleiland de Meridiaan is een leuk natuurspeeleiland in Almere Buiten. Hier kun je klimmen, klauteren en spelen met hout, stenen en water. Deze avontuurlijke speelplek van 1,5 hectare groot is gedeeltelijk bedacht door kinderen! Zo kan je de houten uitkijktoren beklimmen of water oversteken over de keien. Klim, klauter en speel erop los!

Een fantastisch natuurspeeleiland!
5. Speeltuin Schateiland

Speeltuin Schateiland Waterwijk is een leuke speeltuin in de Waterwijk in Lelystad! De speeltuin draait op vrijwilligers en organiseert vaak leuke activiteiten. De speeltuin is altijd open, dus je kunt altijd naar binnen om met je kinderen gezellig te gaan spelen.

Gezellige en toegankelijke speeltuin

6. Speeltuin Kinderboerderij Emmelerbos

Bij kinderboerderij Emmelerbos kun je niet alleen lammetjes aaien, maar ook lekker spelen in de speeltuin! Zoef van de glijbaan of verbeter je klimkunsten op het klimrek. Op de kinderboerderij worden ook regelmatig leuke kinderactiviteiten georganiseerd.

Middag vol plezier

7. Speeltuin Watertorenweg

Spelen met zand en water, klauteren over boomstammen en hutten bouwen van takken. Aan de Watertorenweg in het Harderwijker bos, net aan de overkant van het Veluwemeer bij Zeewolde en Biddinghuizen, is een speciaal natuurspeelterrein ‘De Galgenberg' waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen in de natuur. 

Kinderen kunnen zich hier uitleven op de klautersavanne, evenwicht bewaren op het boomstammenpad en van de heuvel af zoeven met de tokkelbaan of spelen met water en zand.
8. Cascadepark

Het Cascadepark in Almere Poort is heel erg veelzijdig! Jong en oud kunnen zich hier goed vermaken. Avonturiers kunnen zich uitleven met een gave kabelbaan! Hoe vaak roetsj jij heen en weer!? Of ga je liever water pompen of klauteren over het parcours?

Playground met speelveld, speeltoestellen, openluchtvoorstellingen en meer!


9. Smullen en Spelen

Leef je uit in de avontuurlijke speeltuin van Smullen en Spelen in Almere. Hier kun je onder andere hutten bouwen, klimmen op het klimrek, of je uitleven bij de unieke vindspeelplaats. In deze speeltuin worden de aspecten ‘leren’ en ‘spelen’ gecombineerd. Krijgen de kids trek van hun avontuur in de speeltuin?

Dat komt goed uit, want bij Smullen en Spelen geniet je ook van heerlijke pannenkoeken of lekkere broodjes.

Veel speelplezier!

TIP: wil je de meest actuele uitjes in de buurt bekijken? Check onze Uitagenda! Naar de website