• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Koningsdag 2024: wat is er allemaal te doen in Flevoland?

25 maart 2024
Met Koningsdag kleurt het hele land oranje. Hier vind je een overzicht van leuke vrijmarkten en andere toffe Koningsdag-activiteiten voor kids!
Wij houden van Koningsdag! Om de vrolijkheid, de uitbundigheid en de té leuke activiteiten die alle oranjeverenigingen elk jaar weer weten te organiseren. 

Nog niet alle activiteiten zijn bekend. Deze blog wordt langzaam up-to-date gemaakt voor 2024.


1. Koningsdag in Almere

In alle stadsdelen van Almere zijn er vrijmarkten te vinden

Almere Buiten Centrum - van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur
Almere Haven Centrum - van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur
Lumièrepark (Filmwijk Almere Stad) - 27 april van 9.00 tot 17.00 uur
Cascadepark (Almere Poort) 27 april van 9.00 tot 17.00 uur

2. Almere Centrum

Op Koningsnacht en Koningsdag staat Almere Centrum in het teken van een Koninklijk Feestweekend! Het feest begint uiteraard al op Koningsnacht, vrijdag 26 april met een feestelijke line-up van artiesten op de Grote markt. Koningsdag zelf staat in het teken van ALLY Kingsday met opnieuw verschillende live acts maar ook dans, bungeejump-trampolines, verschillende attracties en de Koningsmarkt. 

3. Koningsdag in Biddinghuizen

Biddinghuizen kleurt op 27 april oranje. 's Ochtends hijsen veteranen de Nederlandse driekleur op het Plein in aanwezigheid van de burgemeester. Daarna gaat de versierde fietsoptocht voor kinderen van start. De route gaat door het dorp waarbij de jury de creaties beoordeeld. Ook de vrijmarkt is op Koningsdag natuurlijk van de partij!

4. Koningsdag op Urk

Dit jaar is er weer heel veel georganiseerd op Urk voor Koningsdag. Na de abaude op het Oranjeplein is de kleedjesmarkt al te bezoeken. Op het programma staan verder nog allerlei kinderactiviteiten. En wist je dat je met je talentvolle groep kunt stralen op het podium?

5. Koningsdag in Emmeloord

Op 27 april organiseert StEP Koningsdag in het centrum van Emmeloord. Een traditionele Koningsdagviering met aubade, kermis en vrijmarkt! Stap in de Pandora, de Autoscooter of de Zweefmolen en geniet. Of willen jullie liever je spullen verkopen op de vrijmarkt?6. Koningsdag Almeerderhout

Ontsnap uit de drukte en vier Koningsdag in het Almeerderhout. Kom samen met je kinderen spelen en genieten van de natuur. Doe mee aan een spelletje boter kaas en eieren, blikgooien of test je geheugen met een potje reuze memorie en verzamel alle stempels. Dan krijg je achteraf wat lekkers en een verrassing!

7. Koningsdag Swifterbant

In Swifterbant is er op 27 april weer genoeg te doen. Er is muziek te horen en er zijn diverse activiteiten voor de kids. Dit jaar zal de reveille om 9.30 uur plaatsvinden. Hierbij wordt de vlag gehesen door de gedecoreerde van dit jaar. En hoe cool, dit jaar rijdt de truckerstour weer langs!

8. Koningsdag in Dronten

Koningsdag is te gek in Dronten! Het programma staat weer vol met veel muzikale, sportieve en uitdagende activiteiten. Voor kinderen is er onder andere een grote glijbaan, staan er springkussens en is er een grote survivalbaan! Het wordt weer een te gek kleurenfestijn voor jong en oud.

9. Koningsdag Lelystad 2024

Ook in Lelystad is het feest! Traditioneel vind je op Koningsdag leuke Oranje activiteiten in de Kroonpassage. Laat je schminken door één van de schminkers of ga gezellig op de foto met Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de mooie fotosetting. Ook de vrijmarkt is geopend en er zal weer een lintjesregen plaatsvinden!10. Koningsdag Kaart Oosterwold

Ook dit jaar hebben ze in Oosterwold weer een toffe Koningsdag Kaart gemaakt. Hierop staan alle activiteiten in Oosterwold. Download 'm en doe lekker veel inspiratie op!

Veel oranjeplezier!

Tip: Koningsdag wordt één groot feest met deze 17 oranje lekkernijen!  Naar de website