Koningsdag 2023: wat is er allemaal te doen in Flevoland?

14 april 2023
Met Koningsdag kleurt het hele land oranje. Hier vind je een overzicht van leuke vrijmarkten en andere toffe Koningsdag-activiteiten voor kids!
Wij houden van Koningsdag! Om de vrolijkheid, de uitbundigheid en de té leuke activiteiten die alle oranjeverenigingen elk jaar weer weten te organiseren. 


1. Koningsdag in Almere

In alle stadsdelen van Almere zijn er vrijmarkten te vinden:
- Almere Centrum - van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur - Zie plattegrond
- Almere Buiten Centrum - van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur - Zie plattegrond
- Almere Haven Centrum - van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur - Zie plattegrond
- Lumièrepark (Filmwijk Almere Stad) - 27 april van 9.00 tot 17.00 uur - Zie plattegrond
- Cascadepark (Almere Poort) - 27 april van 9.00 tot 17.00 uur - Zie plattegrond

Ook zijn er twee grote podiums, op de Grote Markt en het Belfort!

2. Koningsdag in Biddinghuizen

Biddinghuizen kleurt op 27 april oranje. 's Ochtends hijsen veteranen de Nederlandse driekleur op het Plein in aanwezigheid van de burgemeester. Daarna gaat de versierde fietsoptocht voor kinderen van start. De route gaat door het dorp waarbij de jury de creaties beoordeeld. Ook de vrijmarkt is op Koningsdag natuurlijk van de partij!

3. Kindervrijmarkt Schateiland

Op Koningsdag, 24 juni en 23 september kunnen alle kinderen tot en met 12 jaar een poging wagen om oude spullen een nieuw leven te geven! De speeltuin van Schateiland wordt omgebouwd tot vrijmarkt waar de kids kunnen ontplooien tot echte handelaren. Verkoop je oude spelletjes, kleding en speelgoed, en maak een ander blij!

4. Koningsdag op Urk

Dit jaar is er weer heel veel georganiseerd op Urk voor Koningsdag. Om 10.00 uur start de abaude op het Oranjeplein en ook de kleedjesmarkt is dan al te bezoeken. Op het programma staan verder nog apenkooien, een kussengevecht, stormbaan, stoelendans en meer!

5. Koningsdag in Emmeloord

Op 27 april organiseert StEP Koningsdag in het centrum van Emmeloord. Een traditionele Koningsdagviering met aubade, kermis en vrijmarkt! Nieuw zijn dit jaar de Prikkelarme activiteiten op het schoolplein van de Koperwiek!6. Koningsdag Almeerderhout

Ontsnap uit de drukte en vier Koningsdag in het Almeerderhout. Kom samen met je kinderen spelen en genieten van de natuur. Doe mee aan een spelletje koekhappen, zakgooien of ouderwets spijkerpoepen en verzamel alle stempels. Dan krijg je achteraf wat lekkers en een verrassing!

7. Koningsdag Swifterbant

Koningsdag in Swifterbant zit vol met leuke activiteiten. Na de kleedjesmarkt wordt het feest officieel geopend met de Reveille. Daarna zijn er allerlei activiteiten zoals de optocht van versierde fietsen. Bij het pannaveld worden voetbalwedstrijden gehouden en op de Greente staan allerlei spelen en springkussens. Je kan koekhappen, zaklopen en een suikerspin eten.

8. Koningsdag in Dronten

In Dronten klinkt de hele dag vrolijke muziek! Na het hijsen van de vlag en de start van de vrijmarkt is er voor jong en oud genoeg te doen. Ontdek de oud-Hollandse spelletjes en de andere activiteiten. Met onder andere een stormbaan, een Clownsglijbaan, activiteiten voor de kleintjes met Ballonnen, spelen met trekkertjes in de zandbak en meer!

9. Koningsdag Lelystad 2023

Ook in Lelystad is het feest! Traditioneel vind je op Koningsdag leuke Oranje activiteiten in de Kroonpassage. Laat je schminken door één van de schminkers of ga gezellig op de foto met Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de mooie fotosetting. Ook de vrijmarkt is geopend en er zal weer een lintjesregen plaatsvinden!Veel oranjeplezier!

Tip: Koningsdag wordt één groot feest met deze 17 oranje lekkernijen!  Naar de website