Een meivakantie vol gezinsuitjes in Flevoland!

21 april 2022
Wat hebben onze kids er zin in: heerlijk 2 weken vrij! Maar wat gaan jouw kids allemaal doen? Er zijn volop activiteiten in Flevoland, dus aan keuze geen gebrek! Van sportieve uitjes tot interactieve musea: er is van alles te doen!
Meivakantie uitjes in Flevoland

Expeditie NEXT

Expeditie NEXT is hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen! Deze meivakantie komt het festival naar Franeker toe. Ga op ontdekkingstocht, help mee aan een kettingreactie-machine of doe leuke workshops! Kom jij ook op 6 mei naar Franeker?

NEXT


Onderwaterwereld Festijn
Op zondag 24 april organiseert De Koploper in Lelystad het Zwemfestijn Onderwaterwereld voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar en hun ouder(s)/ verzorger(s)! Kom samen dansen, spetteren en spelen in en om het water! Bekijk hier het hele programma. 

Juf Roos naar de Meerpaal
Superleuk, de nieuwe theatershow van Juf Roos zit vol met bekende kinderliedjes en komt naar De Meerpaal in Dronten! Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling vol avontuur mee. Ben jij erbij op zaterdag 30 april? Bestel je kaartjes hier. 

Juf Roos


Floriade Expo 2022
Kom van 14 apr t/m 9 okt naar het Floriade-park in Almere en ontdek hoe leuk een groene stad is. Geniet van een ritje in de kabelbaan, de voorstellingen in het bostheater, de spannende Floriade Kids Expeditie & meer! Ontdek Floriade Expo 2022.

Meivakantie fun
Leef je uit op de mountainbike bij Indoor Mountainbike in Almere. Kom naar de Kids MTB-dag of combineer het mountainbiken met een uitgebreide picknick tussen de alpaca's. En leuk: mama's fietsen gratis op Moederdag! Lees meer over het meivakantie-programma van Indoor Mountainbike. 

Indoor Mountainbike


Jumpen & minigolf

Een regenachtig dagje in de vakantie? Daar merk je niks van bij Jumping Jack in Almere! Kies voor een sportieve dag en heerlijk jumpen op de trampolines, of ontdek glow in the dark minigolf bij Jacks Magic Forest. Nog beter: doe allebei! Bekijk deze toffe gezinsuitjes.

Meivakantie museumtips
Beleef een creatieve dag met je hele familie in het Rijksmuseum in Amsterdam. De verhalen van het museum komen tot leven in familierondleidingen, expeditie Rijksmuseum en toffe workshops. Maak een hippe kraag of teken de natuur. Bekijk hier het hele programma. 

Opening watersportseizoen
Waterfanaten opgelet: Vier de opening van het watersportseizoen met alle toffe clinics van Haddock Watersport in Almere Haven! Tijdens dit watersportfeest op 7 mei ontdek je windsurfen, suppen, kanoëen en nog veel meer! Doe mee met de clinics. 

HaddockTussen Kunst & Kidz
In het Zuiderzeemuseum spelen kinderen dit jaar de hoofdrol met o.m. in de meivakantie 'Tussen Kunst & Kidz'. Ze gaan creatief aan de slag met de leukste workshops. Maak een sokpop, schrijf een rap en maak een kunstwerk van afval! Ontdek hier het aanbod

Boer Boris is jarig
Boer Boris is jarig en dat wordt groots gevierd bij het Zuiderzeemuseum! Zo zijn er extra veel leuke Boer Boris-activiteiten in het museum. Maken de kinderen een worteltjestaart of klimmen ze liever op de tractor? Het kan allemaal! Vier het feest mee in het museum. 

Alles over de luchtvaart
Stap deze meivakantie aan boord bij Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad en start onder begeleiding van échte steward(essen) met je cabin crew opleiding! Alle stempels verzameld? Dan ben je klaar om op reis te gaan!

Alvast in je agenda: het Kidsproof Kinderfeest!
Na 2 jaar afwezigheid kan het weer: het Kidsproof Kinderfeest is terug! Op zaterdag 14 mei kunnen kids meedoen met toffe activiteiten, spelletjes, knutsels en meer. Kom jij ook naar het feest in Almere Buiten? Zet 14 mei alvast groot in je agenda! Lees hier alles over het Kidsproof Kinderfeest. 

Kinderfeest

Een agenda vol meivakantie-tips
Zoveel leuke meivakantie-tips... dit blog zou wel erg lang worden als we alle uitjes in en rondom Flevoland zouden noemen. Neem daarom een kijkje in onze Uitagenda, daar staan een heleboel vakantie-activiteiten op een rijtje! Musea, creatieve activiteiten, sportieve uitjes, lekker in de buitenlucht en meer!

Uitagenda

TIP: Deze themaparken zijn superleuk om met kinderen te bezoeken tijdens de meivakantie!

Naar de website