Een meivakantie vol gezinsuitjes in Flevoland!

21 april 2023
Jeetje, wat hebben we er zin in! Twee weken lang geen wekker, geen lunchtrommels en volop tijd voor leuke dingen! We hebben de uitagenda gevuld en delen hierbij alvast toffe tips voor een actieve, creatieve en avontuurlijke vakantie!
Meivakantie uitjes in Flevoland

Gamefestival bij Walibi
Een toffe start van je meivakantie: Tijdens Walibi Play spelen de kids hun favoriete games, gaan jullie op avontuur in meer dan 30 attracties én ontmoet je jouw gameheld! Kom samen met je gezin naar Walibi Holland en beleef Walibi Play!

https://www.kidsproof.nl/Flevoland/eropuit/walibi-holland/walibi-play-gamen-kids-evenement-spelletjes-eu

SEC Outdoor Event
Dit outdoor festival op 13 en 14 mei zit vol met activiteiten, heerlijk eten en relax-plekjes! Je betaalt één keer entree en kunt dan de hele dag meedoen aan activiteiten. Met kanovaren, reuze-twister, suppen, een waarzegster en meer!De Zorgfabriek bijna open!
Kinderen nemen het publiek op 22 en 23 april mee naar een fabriek waar het niet op rolletjes loopt… De Zorgfabriek is een interactieve voorstelling. Grappig, vertederend en leerzaam met een klein kijkje in de wereld van zorg en kinderen.

Bumba & Assepoester
In de meivakantie geniet je bij De Meerpaal in Dronten weer van nieuwe theatervoorstellingen voor kinderen. Zo kun je naar de familievoorstellingen 'Assepoester de Musical', de 'Bumba show' en de leuke lentebioscoop!

K3, Nijntje & Jungleboek
Deze vakantie kijk je je ogen weer uit bij Kunstlinie! De gloednieuwe K3 show komt naar Almere, maar ook Nijntje de Musical, Familiemusical Jungleboek en Dirk Scheele staan deze meivakantie op het podium. Bestel snel jouw tickets!

Alvast in je agenda: het Kidsproof Kinderfeest!
Het Kidsproof Kinderfeest is terug! Op zaterdag 13 mei kunnen kids meedoen met toffe activiteiten, spelletjes, knutsels en meer. Kom jij ook naar het feest in Almere Buiten? Zet 13 mei alvast groot in je agenda! Lees hier alles over het Kidsproof Kinderfeest. 

Kinderfeest

Eén jungle... 1001 avonturen!
Trek jouw avonturiersschoenen aan, want in de meivakantie staat de Orchideeën Hoeve bol van avontuur! Kom naar de indoorspeeltuin, beleef samen met Aart Stokstaart avonturen en schuif aan bij de jungleshow ‘Reptielen & Roereieren.Speel glow in the dark golf
Speel golf in het donker bij Jacks Magic Forest tussen de paddenstoelen, boselfjes en pratende bomen. Laat je onderdompelen in een nieuwe wereld! Deze toffe activiteit is superleuk te combineren met Jumping Jack!

10x leuke (attractie)parken
Yes de parken zijn weer open! Roetsjen in een achtbaan, oog in oog staan met loslopende apen of wandelen door een blotevoetenpark. Kids zijn er de hele dag zoet. We hebben de leukste thema- en speelparken voor je op een rijtje gezet!Een agenda vol meivakantie-tips
Zoveel leuke meivakantie-tips... dit blog zou wel erg lang worden als we alle uitjes in en rondom Flevoland zouden noemen. Neem daarom een kijkje in onze Uitagenda, daar staan een heleboel vakantie-activiteiten op een rijtje! Musea, creatieve activiteiten, sportieve uitjes, lekker in de buitenlucht en meer!

Uitagenda

Ultiem mountainbike plezier!

Ontdek de kick van het mountainbiken deze meivakantie bij Indoor Mountainbike! Met toffe Kiddy Bike uurtjes, airbag-jump sessioning, gloednieuwe elektrische toerfietsen, een super stoere clinic en nog veel meer!Spring de vakantie door
Bekijk deze meivakantie de wereld van grote hoogte wanneer je springt op de trampolines van Jumping Jack! Oefen je freerunning skills of ga los op de 2400 vierkante meters aan trampolines! En heb je de dodgeball area al gezien?

Volop survival feestjes
Een kinderfeestje bij Outdoorpark SEC Almere staat in het teken van avonturen beleven, sportief samenwerken, en grenzen verleggen! Ben jij klaar voor actie en ben je niet bang om vies te worden? Kies een van de feestjes!

Met z'n allen eropuit!
Wat is het lekker weer! De zon schijnt, dus tijd om samen naar buiten te gaan. Op onze Eropuit-pagina staan daarom superveel natuuruitjes, pluktuinen en festivals. Natuurlijk staat er ook nog wel wat gaafs voor binnen tussen!

Vakantie bij Kunstpaviljoen M.
Stap binnen in de wereld waar kunst overal om je heen is in het Paviljoen van M. Ontdek jouw creativiteit en doe mee aan de vakantieactiviteiten. Kom naar het voorleesfeest en speel in een kunstwerk of maak een raamtekening van jouw huis!Tussen Kunst en Kidz
Het Zuiderzeemuseum bestaat 75 jaar; alle reden voor een Feest! Van 29 april t/m 1 mei zijn er drie kunstzinnige feestdagen in het buitenmuseum. Fijn meespeeltheater en de uit Sesamstraat bekende Hakim geeft goochelshows!

Vakantie in het museum
Het programma van Het Rijksmuseum zit in de meivakantie bomvol leuke kinderactiviteiten. Fotografeer als Vermeer, speur door het museum, ontmoet Pim & Pom en ga mee op expeditie door de geschiedenis!

Insecten, sporen & speurtocht
Bezoek Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders voor bijv. de leuke Wijze Uilenspeurtocht. In de vakantie ben je ook welkom voor uilenballen pluizen, de excursie 'speuren naar sporen'? Of kom een vogel- of insectenhuis timmeren!

Land Art Familie Tour
Ontdek tijdens de Land Art Familie Tour al rennend, bouwend en dromend de bijzondere landschapskunstwerken van Flevoland. Bij elk kunstwerk doe je leuke, gekke en actieve opdrachten om er een onvergetelijke middag van te maken.

Toffe Dalí & Gaudí experience
Stap in de wereld van Dalí in Fabrique des Lumières! Zijn sprookjes-achtige, fantasievolle kunst komt hier tot leven met lichtprojectie en muziek. Meer van de kleurrijke mozaïeken van Gaudí? Ook die ontdek je hier! Echt een ervaring.Ontdek een eeuwenoud eiland
Kom naar Museum Schokland en ontdek hier de periode vanaf de IIstijd. Haal de expedtiekit en speur mee over dit eeuwenoude eiland. Bezoek ook de Scandinavië markt op 6 en 7 mei, met een bruisend kinderprogramma!

Van festival tot Lentedag!
Stad & Natuur heeft weer een super leuk programma! Kom naar de Kemphaan voor Bijenpraatjes, volop lenteactiviteiten tijdens de Lentedag en het mega leuke Kriebelfeestjesfestival! Kom jij je ook uitleven in de natuur?
Een hele fijne vakantie! 

TIP: Deze themaparken zijn superleuk om met kinderen te bezoeken tijdens de meivakantie!

Naar de website