• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Een meivakantie vol gezinsuitjes in Flevoland!

25 april 2024
De meivakantie en de lange weekenden staan voor de deur. Is jouw agenda al gevuld? Hieronder deel ik de leukste tips om er lekker samen op uit te gaan. Vanaf nu neem ik het stokje van Susanne over en verzamel ik de tofste Kidsproof adresjes voor jou.

Liefs, Nathanya!
Meivakantie uitjes in Flevoland
Lekker naar buiten!

Klimmen in de meivakantie
Lekker klimmen en klauteren in het voorjaarszonnetje? Fun Forest Almere is weer open! Via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen beweeg je je door de bomen. Een super sportief uitje met de kids! Je hebt alleen een beetje durf nodig.

De boom in >>>Lente bij Stad & Natuur
De lente wordt weer groots gevierd op verschillende locaties van Stad & Natuur! Bij Kinderboerderij Den Uylpark (12 mei) en Kinderboerderij de Beestenbende (26 mei) vinden Lentefestivals plaats, en het Kriebelbeestjesfestival komt eraan!

Alle activiteiten >>>Ponykamp Emmeloord
Is jouw kind het liefste tussen de paarden te vinden? Schrijf hem of haar dan in voor het Ponykamp van manege Emmelerbos. Een week boordevol leuke activiteiten met paarden. Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud.

Alvast voor de zomervakantie >>>Land Art Familietour
Alle landschapskunstwerken van Flevoland al gespot? Tijdens de Land Art Familietour worden jullie langs drie prachtige exemplaren geleid. Door middel van te gekke opdrachten beleef je heel veel fun! Kunnen jullie alle letters vinden?

Elke dag leuk >>>Volop energie

Jumpen en mini-golf
Spring deze meivakantie vrolijk door bij Jumping Jack! Ga los op de 2400 m2 aan trampolines en oefen je freerun skills. Liever met beide benen op de grond? Bij Jacks Magic Forest speel je glow in the dark minigolf tussen de ogers en feeën!

Wiehoee! >>>Indoor Mountainbiken
In Almere Buiten staat een kas met een 4 km indoor mountainbike route om je helemaal uit te leven! Het parcours is geschikt voor verschillende niveaus. Scheur over de paden en beleef een te gek indoor outdoor avontuur!

Spring op de fiets >>>Theatervoorstellingen en evenementen

Films, theater en workshop
Haven bruist van de energie tijdens Kroost! van 30 april t/m 3 mei. Knutsel je eigen 'Vos en Haas' masker. Ga helemaal op in het verhaal bij Beuk! en Het Donker. Ontdek een hartverwarmend avontuur bij de film Robot Dreams. Kom jij ook?

De leukste kinderkunst vakantie >>>ArtPlayground Sankofa
Ga op avontuur in Kunstlinie en stap letterlijk in het boek ‘De Boebalas’ van schrijfster Nancy Bosmans. Dans, hinkel en ontdek prachtige Ghanese Adinkra tekens. Lees, luister, proef en ruik in de keuken van oma.

Prikkel alle zintuigen >>>Fantasievolle Milky Way (8+)
Je zit bij een sportveld van school, muziek in je oortje. Eerst alleen, maar zweeft dan ineens samen door de Melkweg. Kom op 3 mei naar de nieuwe fysieke jeugdvoorstelling Milky Way die gaat over grote vragen en samen zijn.

Kom naar Kunstlinie >>>Kidsproof Kinderfeest
Zet deze alvast in je agenda want dit wil je echt niet missen! Tijdens het Pinksterweekend is het eerste Kidsproof Kinderfeest van dit jaar. Kom op zaterdag 18 mei naar Almere Buiten. Check snel het programma voor de activiteiten!

Entree is gratis >>>Even in een andere wereld

Cabin Crew opleiding
Stap van 27 april t/m 5 mei in de schoenen van een steward(ess) bij Luchtvaartmuseum Aviodrome! In de Boeing 747 leer je de fijne kneepjes van het vak, van échte stewards en stewardessen. Beheers jij alle skills?

Word steward(ess) in 1dag >>>Museum Schokland
Nijlpaarden in de polder? Dit museum neemt je mee op een ontdekkingsreis van de ijstijd tot nu! Op 11 en 12 mei extra leuk: dan vindt de Scandinavië markt weer plaats! Met o.a. LEGO workshop, poppentheater en mooie verhalen!

UNESCO Werelderfgoed >>>Vakantie bij Kunstmuseum M.
Ervaar kunst overal om je heen tijdens een bezoekje aan Kunstmuseum M. En omcirkel 28 april en 11 mei in je agenda voor het M. Familiefestival! Dan beleef je te gekke muziekacts, een kleurrijke modeshow en creatieve workshops!

Volle programmering >>>Ontdek Batavialand
Stap deze meivakantie in de wereld van Batavialand. Bewonder het maritieme verleden van Nederland. Kijk in het museum, op de werf en in het VOC-schip de Batavia. En de replica van het schip Halve Maen komt t/m 11 mei op bezoek.

Trossen los! >>>Iets verder weg

Het Rijksmuseum
Waan je in de 17e eeuw en maak een hippe kraag. Chic hoor! Maak vervolgens een (zelf)portret op de voorhal, in de stijl van Frans Hals, of een stijl die je leuk vindt. Er is van alles te beleven voor de hele familie. Kom het ontdekken!

Bekijk het programma >>>Word Waterwijs
Ga op speurtocht door het buitenmuseum, duik het waterlab in of stap onder de waterpoort. Ook Expeditie Waterwerken is weer open! En van 4-6 mei kunnen de kinderen creatief aan de slag tijdens Tussen Kunst & Kidz.

Naar het Zuiderzeemuseum >>>Ontdek het mediamuseum
Van 28 apr t/m 12 mei zijn er extra activiteiten in het Mediamuseum. Bezoek Nova & de Herinneringenmachine, check de gamezone met spelvloer, maak een eigen film scene en ontdek de influencer in jezelf. Plan een dagje Beeld & Geluid.

Alle info & tickets >>>Speel- en dierenparken
Heel veel attractie- en dierenparken zijn (weer) open! Het is altijd een feestje om samen een dagje naar een attractie-, dieren-, speel- of themapark te gaan. Kinderen zijn er gek op. En papa's en mama's stiekem ook. ;-)

Populair in Nederland >>>Nog meer tips

Volop oranje feestvreugde!
Hoe vier jij op 27 april Koningsdag? In een feestelijke outfit, geschminkt in rood-wit-blauw? Snuffel jij op een vrijmarkt of speel je gezellig samen ouderwetse spelletjes?

Bekijk alle activiteiten in Flevoland >>>Lekker samen naar buiten
Als nieuwe site-manager en moeder van twee energieke meiden (5 en 1 jaar oud) ben ik altijd op zoek naar toffe uitjes die leuk zijn voor alle leeftijden. Gelukkig zit Flevoland daar barstensvol mee. Zon, wolken of regen? Ga samen op pad!

Volop buitenavontuur >>>Een hele fijne vakantie! 

TIP: Deze themaparken zijn superleuk om met kinderen te bezoeken tijdens de meivakantie! Naar de website