De leukste natuurparken in Flevoland!

14 augustus 2023
Welk seizoen het ook is, een natuur-uitje is heerlijk verfrissend. Spelen, picknicken of een rondje wandelen, in de Flevolandse natuur is genoeg te doen in het groen! Deze natuurparken zijn in elk geval een bezoekje waard.

Natuurpark Lelystad

Een bezoek aan Natuurpark Lelystad begint bij het bezoekerscentrum. Hier bekijk je indrukwekkende exposities of start je een van de routes, speurtochten of excursies. In het Natuurpark staat een heel mooi speeltoestel waar kinderen lekker op kunnen klimmen en klauteren: De Beestentoren! Uirgespeeld? Kijk dan eens naar alle gave sculpturen van dieren om je heen!Foto: Jasper Pluim

Waterloopbos

Zijn jullie een wandelgezin en houden jullie ook nog eens van de natuur? Dan is het Waterloopbos een uitstekende plek voor nieuwe natuurlijke avontuurlijke wandelingen! Vang waterbeestjes, spot ijsvogels, meet waterstanden en maak kennis met de vele boomsoorten, spechten en libellen in het oudste bos van Flevoland met de route van OERRR. Er is ook een Voorsterbosroute of volg het sporenpad!Netl

Duik De Wildste Tuin van Netl in en omring je door de frisse vrijheid van dit eindeloze park! Een ideale locatie voor een dagje weg voor het gezin. Je vindt hier strandjes, bamboejungle, olifantenpaadjes en eilanden waar je ontspant en op avontuur gaat. Speel overdag, spendeer de nacht en ga de natuur in!

Stadslandgoed de Kemphaan

Stadslandgoed de Kemphaan ligt midden in de bossen van Almere. Er valt van alles te beleven en het is een ideaal plekje voor een dagje uit of een weekendje weg. In dit natuurgebied kun je uitstekend wandelen, fietsen en alles beleven wat de natuur te bieden heeft. Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen in boomtoppen bij Fun Forest en smullen van heerlijke pannenkoeken bij Kip en Ei Restaurant Dubbel Op!Belevenissenbos

Met 40 hectare, leuke toestellen voor kinderen vanaf 6 jaar, speelplekken en kilometers aan routes en waterpartijen vermaken kinderen zich prima in het Belevenissenbos. Elk deelgebied heeft een eigen sfeer en speciale uitdagingen. Wat een beleving!

Oostvaardersplassen

Lekker actief op pad in de Oostvaardersplassen in Almere of Lelystad: met veel diverse wandel- en fietsroutes! Ook voor kids enorm tof. Het uitgestrekte, moerasachtige landschap van de Oostvaardersplassen is uniek. Want echt ongerepte gebieden waar de natuur onbelemmerd haar eigen gang mag gaan, kom je niet vaak meer tegen, zeker niet in Nederland. 

Dit immense natuurgebied (5.600 hectare) is min of meer toevallig ontstaan door gebeurtenissen in het recente verleden. In het bezoekerscentrum vind je alle informatie daarover!

Urkerbos

Wist je dat het Urkerbos het rijkste bos van Flevoland is? Met diversen soorten loofhout, naaldhout en natuurrijke open plekken. In het Urkerbos vind je ook het geologisch reservaat P. van der lijn en een natuurspeelbos. Rennen, verstoppertje spelen en natuurschatten zoeken? Ga samen uitwaaien in het Urkerbos!


 
Veel speel- en natuurplezier!