8x de leukste natuurplekjes in Flevoland

24 december 2022
Er is zoveel te ontdekken in het groen! Welk seizoen het ook is, een natuur-uitje is heerlijk verfrissend. Geniet van al het moois in de buitenlucht in de parken, bossen, tuinen en paden in en om Flevoland.
Spelen, picknicken of een rondje wandelen, in de Flevolandse natuur is genoeg te doen in het groen. Deze natuurplekjes zijn in elk geval een bezoekje waard!

Natuurpark Lelystad

Een bezoek aan Natuurpark Lelystad begint bij het bezoekerscentrum. Hier bekijk je indrukwekkende exposities of start je een van de routes, speurtochten of excursies. In het Natuurpark staat een heel mooi speeltoestel waar kinderen lekker op kunnen klimmen en klauteren: De Beestentoren! Uirgespeeld? Kijk dan eens naar alle gave sculpturen van dieren om je heen!

Het Kuinderbos

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Hier vermaak je je een paar uur lekker in de natuur met het hele gezin. Even zuurstof opsnuiven en al je energie kwijtraken kan zeker in dit bijzondere gebied.

Schokland en de Gesteentetuin

Op Werelderfgoed Schokland ligt een eeuwenoud verleden klaar om ontdekt te worden. Er is hier een Museum en een bezoekerscentrum 'De Gesteentetuin' waar je een reis maakt door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden en gaat langs allerlei monumentenale plekjes. Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen en activiteiten.Stadslandgoed de Kemphaan

Stadslandgoed de Kemphaan ligt midden in de bossen van Almere. Er valt van alles te beleven en het is een ideaal plekje voor een dagje uit of een weekendje weg. In dit natuurgebied kun je uitstekend wandelen, fietsen en alles beleven wat de natuur te bieden heeft. Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen in boomtoppen bij Fun Forest en smullen van heerlijke pannenkoeken bij Kip en Ei Restaurant Dubbel Op!

Blotevoetenpad Zeewolde

Wil jij weten hoe de natuur écht aan je voeten voelt? Het blotevoetenpad is een verrassende route over verschillende paden op het erf van recreatieboerderij De Sternhof in Zeewolde. Voel hoe het is om te wandelen over gras, hout, modder, een wiebelbrug en grind. Het pad loopt onder andere door de bloementuin, een labyrint, de biologische moestuin en over het doolhof op gras!

Waterloopbos

In het rijksmonumentale Waterloopbos liggen de schaalmodellen van ruim dertig waterwerken verborgen. Het bezoekerscentrum is een fijn startpunt voor een wandeling door dit gebied. Volg een sporenroute, doe een korte wandeling of zoek de opdrachten in het bos. Voor kinderen is er een grote waterspeelplek.Belevenissenbos

Met 40 hectare, leuke toestellen voor kinderen vanaf 6 jaar, speelplekken en kilometers aan routes en waterpartijen vermaken kinderen zich prima in het Belevenissenbos. Elk deelgebied heeft een eigen sfeer en speciale uitdagingen. Wat een beleving!

Vroege Vogelbos

Wie door het Vroege Vogelbos loopt, wandelt door ruim 40 jaar geschiedenis. Met kinderen kun je het Vroege Vogelbos verkennen door de speurtocht 'Lammetje Luit' te doen! In de Schaapskooi in het bos worden regelmatig evenementen en leuke activiteiten georganiseerd voor het publiek. Ook de vele dieren ontbreken zeker niet.

Veel plezier!