Vakantie, tijd voor inspiratie!

14 februari 2024
De voorjaarsvakantie staat voor de deur! Met krokusjes die zich voorzichtig laten zien en buitenspelende kids. Klaar voor het voorjaar. Wij worden er helemaal vrolijk van! Hebben jullie al plannen? Hier wat ideetjes...

Straaljagerexpositie

Breng in de vakantie straalmotoren tot leven bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Laat je omverblazen door de straaljagerexpositie “Sneller dan het geluid”. Kruip in de cockpit. En test jouw skills in de vliegsimulator! 
>> Schiet van je stoel!

Nijlpaarden in de polder

Deze vakantie ontdek je bij Museum Schokland een eeuwenoud verleden. Mét extra activiteiten! Bezoek de IJstijd dag. Schuif aan bij de verhalenvertelster. En de kids knutselen hun eigen mammoettas of wintermannetje!
>> Vakantie programma

M. IS LEZEN in de vakantie

Kom naar het M. Punt voor een unieke kunstinstallatie. Bezoek je de expositie op 17 en 21 februari? Schuif dan aan bij Nancy Bosmans. Zij leest voor uit haar boek, De Boebalas. Dat belooft een middag vol kleur en ontdekking!  
>> Unieke kunstervaringLand Art Familietour

Telefoon in de aanslag en gezellig samen naar buiten! In de Land Art Familietour kom je langs drie landschapskunstwerken in Flevoland! Bij elk kunstwerk doe je leuke, gekke en actieve opdrachten. Verzamelen jullie alle letters?
>> Rennen, bouwen en dromen

Indoor Mountainbiken

Spring op je fiets. Of huur er eentje. En ga een dagje naar Indoor Mountainbike met je kinderen. Bedwing samen de heuvels en rotsen op het 4 km lange parcours opgedeeld in drie niveau's. Voor beginner tot zeer geoefende biker! 
>> Scheuren maar!

Knallende avonturen

We kunnen weer naar buiten! En daar weet Outdoorpark SEC Almere wel raad mee. Hier kun je survivallen. Op zoek naar schatten, boogschieten en nog veel meer! Van 17 t/m 25 februari elke dag vakantie activiteiten vol avontuur!
>> Spetterende uitdagingenJumpen & Minigolf

Op zoek naar een vakantie-uitje in de lucht en op de grond? Bij Jumping Jack maak je salto's, spring je in de schuimbak en leer je een barani in de trampolinehal. In Jacks Magic Forest speel je glow in the dark minigolf tussen de ogers en feeën!
>> Een superleuke combi!

Kinderfeestje Jumping Jack

Zet het nieuwe levensjaar op z'n kop bij Jumping Jack! In de trampolinehal kunnen de kids al hun energie kwijt en stelen ze de show. Ga samen de battle aan op de balk, speel het virtuele spel en eindig smullend in de speciale partyroom!
>> Samen de lucht in!

Voor in de agenda

Schapenpraatjes

In de schaapskooi in het Vroege Vogelbos zijn de eerste geitenlammeren geboren. Tijdens het Schapenpraatje op zondag 18 februari hoor je de leukste weetjes. Kun je dan niet? Je kunt altijd zelf even gluren bij de Schaapskooi.
>> Op kraamvisitePasen bij Smullen en Spelen

De hapjes staan klaar en de paaseieren zijn vast verstopt. Tijdens de paasdagen kunnen gezinnen weer genieten van de brunch bij Smullen en Spelen! Voor de kids staat er ook een springkussen en... misschien komt de paashaas wel langs!
>> Speuren en smullen

Uitjes nét buiten Flevoland

Speuren in Verzetsmuseum

Aan de hand van vier waargebeurde verhalen van kinderen word je in het Verzetsmuseum Junior meegenomen terug in de tijd. Zo maak je kennis met het leven in WOII. Het speurboekje maakt de reis extra spannend! Geschikt voor 9+
>> Leerzaam uitje

Mijn miNiATUUR museum

Maak je eigen mini-museum bij Natuurmuseum Fryslân! Knippen, kleuren, kleien en inrichten maar! Tijdens workshops leren de kids over het maken van tentoonstellingen. Thuis kunnen ze verder gaan en het nóg mooier maken! 
>> Kom je ook?Rijksmuseum voor families

Het Rijksmuseum is in de vakantie extra leuk voor families. De jongsten speuren met Pim & Pom, met de oudere ga je op expeditie of zelf een kraag knutselen. Vanaf 8 jaar is ook het Familiespel of het Open Atelier geschikt!
>> Naar de 17e eeuw

Natuurlijk hebben we ook de uitagenda weer gevuld voor jullie. Ga samen naar de film. Leer 3D printen in de bieb. En bezoek met jouw kleintje het Prentenboekjesfestival. Met twee hele leuke theatervoorstellingen! Naar de Uitagenda

Veel plezier!